Cârţu, atac la Mandorlini: “A adus biciclişti şi a spus că sunt şoferi de Ferrari”

Cârţu, atac la Mandorlini: “A adus biciclişti şi a spus că sunt şoferi de Ferrari”
Sorin Cârţu nu i-a rămas dator fostului antrenor al “feroviarilor”, care îl criticase vehement în presa italiană pentru alegerile făcute.
Tehnicianul campioanei CFR Cluj, Sorin Cârţu, l-a acuzat pe Andrea Mandorlini că a adus jucători fără valoare, pe care a încercat să îi impună la echipă. Cârţu a explicat şi situaţia italienilor, despre care Mandorlini spusese că au fost neglijaţi pe alte criterii decât cele de valoare.

Antrenorul “feroviarilor”, Sorin Cârţu, i-a răspuns pentru prima dată fostului tehnician Andrea Mandorlini, care îl atacase în presa din Peninsulă înaintea meciului cu Roma. Atunci, italianul a spus că Sorin Cârţu nu poate să pregătească o echipă precum CFR şi i-a reproşat unele alegeri în alcătuirea echipei.

“Mandorlini putea să vorbească despre echipă atât timp cât era aici. Am văzut că m-a atacat, deşi, de regulă, nu se face aşa. Pentru mine, el nu este un model. Analizând, ce s-a întâmplat anul trecut la CFR se întâmplă foarte rar: meciuri câştigate în minutul 90, trofee câştigate la penalty-uri. CFR a avut mare noroc, acum are mare ghinion. Am văzut că Mandorlini a spus despre mine că am pe mână un Ferrari pe care nu ştiu să îl conduc. Eu zic aşa: să nu fi adus el biciclişti pe care i-a prezentat ca şi conducători de Ferrari”, a contraatacat Cârţu, care s-a arătat nemulţumit de faptul că nu poate folosi anumiţi jucători, tot din cauza fostului tehnician.

“Sunt unii jucători pe care nu îi pot folosi în Ligă. Nu am înţeles cum un fotbalist ca Peralta nu a putut fi trecut pe lista UEFA. Ştiu că a avut probleme cu clubul în această vară, dar când am venit eu problemele lui cu clubul încă existau. Mie nu îmi pasă, eu l-am folosit şi îl văd ca un jucător important”, a precizat “Sorinaccio”.

Cârţu a explicat şi motivele pentru care italienii aduşi de fostul antrenor nu au prea jucat în mandatul său. “Am făcut nişte alegeri, pe care mi le-am asumat, cu jucători pe care îi ştiam. Cu Rada şi Emil Dică nu am riscat nimic, pentru că îi cunoşteam. De Zerbi a fost accidentat şi nu l-am putut folosi prea mult, la fel şi Bjelanovic, dacă îl băgăm şi pe el în aceeaşi categorie. Sforzini a jucat două meciuri, l-aţi văzut, nu mai este nevoie să spun eu”, a specificat antrenorul. În ceea ce îl priveşte pe Piccolo, Cârţu spune că situaţia acestuia a fost specială.

“Ştiam relaţia de omogenitate dintre Cadu şi Alcantara, de aceea i-am folosit şi a ieşit bine. Când am vrut să îl folosesc pe Piccolo în Cupa României, a zis că nu poate să joace, că are probleme stomacale. Iniţial, eu pregătisem meciul cu Piccolo şi Diogo în centrul apărării. Nu am avut ce face, am apelat la Rada, deşi l-am dus la Arad ca rezervă. După acea partidă, l-am luat pe Diogo în lot pentru «U» Cluj, pentru că nu ar fi fost corect faţă de el să îl las afară după ce mă folosisem de el meciul trecut. Chiar am avut o discuţie cu cei patru jucători şi cu conducerea, într-un cadru restrâns, şi le-am explicat toate aceste lucruri”, a povestit Cârţu.

Clasaţi după nouă etape pe un ruşinos loc XV, clujenii încearcă să iasă din zona “fierbinte” cu o victorie în meciul de mâine cu FC Braşov. “Braşovenii ştiu că joacă cu o echipă de Liga Campionilor, vor un rezultat pozitiv. Vom întâlni o echipă arţăgoasă. Obligaţia este să luăm cele trei puncte, nu se acceptă nici o scuză. Le-am spus şi jucătorilor, faptul că s-au spus cuvinte frumoase nu contează, nu ne putem bucura doar de evoluţie, trebuie şi rezultate. Aş fi vrut să avem puncte în plus şi cu un joc urât”, a precizat Cârţu referitor la meciul de mâine. CFR ar putea alinia următorul “11” în confruntarea cu “stegarii”: Nuno Claro – Panin, Cadu, Alcantara, Rada – Hora, E. Dică, Peralta, Culio – Traore, Bud.

Partida dintre CFR Cluj şi FC Braşov se va disputa duminică, de la ora 18:00, şi va fi transmisă de GSP TV şi livetext pe ziuadecj.ro.

“Stegarii”, fără victorie de şapte etape

FC Braşov ocupă locul X în clasament, cu 11 puncte acumulate, două mai multe decât “feroviarii”. Echipa de sub Tâmpa a obţinut trei egaluri în ultimele trei partide, dar nu a mai câştigat de şapte etape, de la victoria din etapa a doua cu “U” Cluj, scor 3-1.

Etichete
Comenteaza