Cârţu, în pericol? Bölöni, din nou pe lista campioanei

Cârţu, în pericol? Bölöni, din nou pe lista campioanei
Tehnicianul CFR Cluj, Sorin Cârţu, ar putea fi înlocuit în pauza competiţională de fostul selecţioner al României, Ladislau Bölöni, pus pe liber de Al-Wahda.
Variantă-şoc pentru CFR! Prestaţiile sub aşteptări din Liga I, unde “alb-vişiniii” ocupă abia locul 11 după tot atâtea etape, coroborate cu ultima reprezentaţie din Liga Campionilor, ar putea să-l coste scump pe tehnicianul Sorin Cârţu, care ar urma să plătească în iarnă cu postul dacă nu va redresa echipa. Potrivit unor surse din anturajul clubului, oficialii clujeni i-au găsit deja înlocuitor lui “Sorinaccio”, în “pole-position” fiind Ladislau Bölöni. Pe lista CFR-ului se află şi Dan Petrescu.

Deşi preşedintele Iuliu Mureşan a declarat, la revenirea delegaţiei clujene din Germania, unde CFR a întâlnit marţi seară Bayern München în grupa E a Ligii Campionilor, că postul lui Cârţu nu este în pericol după ultimele evoluţii ale formaţiei, lucrurile par să stea exact invers. “Antrenorul este ţinut de rezultate, mai ales de cele din campionat”, a uimit principalul finanţator, Arpad Paszkany, declaraţie care confirmă ipoteza potrivit căreia omul cu banii din Gruia pregăteşte deja terenul pentru înlocuirea olteanului.

În capul listei se află fostul selecţioner al României, Ladislau Bölöni, cotat cu şanse reale să ajungă la Cluj, rămas fără angajament după despărţirea de arabii de la Al-Wahda. Un alt nume vehiculat este cel al lui Dan Petrescu. Ambii tehnicieni s-au aflat în vizorul conducerii CFR-ului înaintea numirii lui Cârţu, însă şefii clubului s-au oprit până la urmă asupra ultimului. Totuşi, în cazul “Bursucului” lucrurile par, la prima vedere, mai complicate, el fiind sub contract cu ruşii de la Kuban Krasnodar, formaţie promovată matematic în prima ligă, după ce a reuşit un uluitor şir de 17 meciuri fără înfrângere în campionat. Un alt impediment ar fi salariul exorbitant cerut de fostul component al “Generaţiei de Aur”, 800.000 de euro, la care se adaugă faptul că Petrescu nu pare tentat să revină în “Liga lui Mitică”, unde singura ofertă concretă a venit din partea Stelei Bucureşti, conform prosport.ro.

Chiar şi aşa, “Bursucul” ar putea să accepte o colaborare în eventualitatea în care va ajunge la un numitor comun cu şefii clubului clujean în privinţa angajamentului.

L-a promovat pe Cristiano Ronaldo


După 14 ani sub tricoul defunctei ASA Târgu-Mureş, (1970-1984), pentru care a marcat 64 de goluri, Ladislau Bölöni a evoluat timp de trei sezoane, (1984-1987), la Steaua Bucureşti. A debutat ca antrenor în 1992, în Franţa, unde a pregătit formaţia AS Nancy până în 2000. Tot în acel an, el a antrenat echipa naţională a României. Ca tehnician, a dus o politică de promovare a fotbaliştilor tineri şi de perspectivă, cel mai celebru jucător pe care l-a pregătit fiind Cristiano Ronaldo, actualmente la Real Madrid, pe vremea când antrena Sporting Lisabona, (2001-2003). A mai pregătit echipele Stade Rennais, (2003-2006), AS Monaco, (2006-2007), Standard Liege, (2008-2010) şi Al Wahda, 2010.

Comenteaza