Cârţu, îngrijorat înainte de Roma: “Nu reuşim să marcăm”

Cârţu, îngrijorat înainte de Roma: “Nu reuşim să marcăm”
Campionii României pleacă astăzi în “Cetatea Eternă”, dar antrenorul Sorin Cârţu are bătăi de cap cu sistemul ofensiv, extrem de ineficient.
Dacă în campionat au evoluţii mai mult decât modeste, campionii de la CFR Cluj vor să îşi ia revanşa în Liga Campionilor cu un rezultat surpriză obţinut pe terenul Romei. Antrenorul Sorin Cârţu îşi doreşte ca elevii săi să fructifice orice eventuală breşă care ar putea apărea în defensiva echipei italiene şi să răzbune toate ratările incredibile din ultimele partide de campionat. În partida de mâine, “feroviarii” îl vor avea ca adversar pe portarul naţionalei, Bogdan Lobonţ.

CFR va face deplasarea la Roma fără un jucător extrem de important, mijlocaşul Gabriel Mureşan. Fotbalistul s-a accidentat în ultimele minute ale primei reprize a meciului cu “U” Cluj, la un duel cu un adversar, şi a fost înlocuit la pauză cu Veloso. “Pe Mureşan l-am pierdut pentru mai mult timp, cu siguranţă nu va fi la meciul cu Roma”, a admis Cârţu. Imediat după încheierea meciului cu “U” Cluj, tehnicianul “feroviarilor” a început să se gândească la meciul cu italienii. “Avem mari probleme la faza de finalizare, avem ocazii, dar nu reuşim să marcăm. Sperăm să rezolvăm aceste probleme în meciul cu Roma, pentru că este o echipă care nu îţi prea dă ocazia să ajungi în situaţie de gol şi trebuie să profiţi de orice oportunitate”, a explicat Cârţu, care nu a uitat nici de Lobonţ. “Am auzit că titularul din poarta Romei s-a accidentat şi, cel mai probabil, va apăra Lobonţ. Sper să nu uite că e român... Acum, serios vorbind, aş vrea să dăm gol, dar să nu fie vina lui”, a fost declaraţia împăciuitoare a tehnicianului.

Roma a câştigat cu 1-0 ultimul meci disputat în campionat, derby-ul cu Internazionale Milano. Singurul gol al partidei a fost reuşit de Vucinic în prelungirile partidei. În tribune s-au aflat şi preşedintele “feroviarilor”, Iuliu Mureşan, însoţit de directorul executiv Răzvan Zamfir. Titular în poarta romanilor, Bogdan Lobonţ se pregăteşte de întâlnirea de mâine cu conaţionalii de la CFR Cluj. “Mă bucur că am reuşit să câştigăm cu Inter. A fost o victorie frumoasă, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Roma a luptat până la final, suntem pe drumul cel bun. Acum, trebuie să muncim pentru meciul cu CFR Cluj, care nu va fi unul uşor”, a declarat Lobonţ după meci. Italienii au şi ei probleme de efectiv pentru meciul de mâine. Portarul brazilian Julio Sergio se va putea întoarce pe gazon abia în a doua jumătate a lunii noiembrie, după ce a suferit o ruptură la gleznă în partida de campionat cu Brescia. Taddei şi Okaka sunt şi ei indisponibili pentru meciul cu CFR. Partida AS Roma – CFR Cluj din grupa E a Ligii Campionilor va avea loc mâine seară, de la ora 21:45 şi va fi transmisă în direct de TVR 1 şi livetext pe ziuadecj.ro.

Antrenamentul oficial, în această seară


“Feroviarii” vor decola de pe aeroportul din Cluj-Napoca în această dimineaţă, la bordul unui avion charter. Antrenorul Sorin Cârţu va susţine conferinţa de presă oficială la ora 19:30, ora României, iar antrenamentul oficial va avea loc pe Stadio “Olimpico” din Roma începând cu ora 20:00.


Etichete
Comenteaza