Câți bani intră în conturile CFR-ului după victoria cu Slavia Praga din Gruia

Câți bani intră în conturile CFR-ului după victoria cu Slavia Praga din Gruia

Campioana CFR Cluj s-a impus în Gruia în fața celor de la Slavia Praga, 2-0, în etapa cu numărul patru a grupelor Conference League, și, cel puțin provizoriu, sunt lideri în grupa G. Această victorie se lasă o sumă frumușică în conturile clubului. 

Deac a marcat, în minutul 11, din penalty, iar Yuri, în minutul 84, sunt cei care au adus o victorie mare pentru CFR Cluj. Succesul trupei lui Dan Petrescu a însemnat și o lovitură din punct de vedere financiar pentru campioana României.

Meciul câștigat joi seara cu Slavia Praga le asigură ”froviarilor” un cec în valoare de 500.000 de euro, sumă cu care este plătită o victorie în grupele Conference League.

Clubul ardelean a primit 2.94 milioane de euro pentru accederea în grupe, 3.73 de milioane de euro drept bonus pentru coeficientul european și 1.166.000 pentru rezultatele de până acum din grupe. Astfel, totalul încasărilor campioanei din acest sezon european, cu cel puțin două meciuri rămase de disputat, este deocamdată 7.84 milioane de euro, arată digisport.ro

Dacă CFR Cluj va reuși să se califice în primăvara europeană, sumele pot crește și mai mult. Formația din Gruia va mai juca împotriva celor de la Balkkani acasă și cu Sivasspor în deplasare în grupele Conference League.

Premiile din Conference League:

Calificare în faza grupelor: 2.94 milioane de euro
Victorie în grupe: 500.000 de euro
Egal în grupe: 166.000 de euro
Câștigarea grupei: 650.000 de euro
Locul doi în grupe: 325.000 de euro
Calificare în șaisprezecimi: 300.000 de euro
Calificare în optimi: 600.000 de euro
Calificare în sferturi: 1 milion de euro
Calificare în semifinale: 2 milioane de euro
Înfrângere în finală: 3 milioane de euro
Victorie în finală: 5 milioane de euro

Comenteaza