Către a doua victorie. CFR joacă la Botoșani

Către a doua victorie. CFR joacă la Botoșani
CFR Cluj va întâlni diseară FC Botoșani, în deplasare, în cea de-a doua etapă a sezonului regulat din Liga 1.

În primul meci de campionat, "feroviarii" s-au impus cu 2-0 în fața Chiajnei, pe teren propriu. Golurile clujenilor au fost înscrise de spaniolul Cristian Lopez (min. 66) și portughezul Bruno Guimaraes (min. 68).

La capătul jocului din Gruia, elevii lui Vasile Miriuță au recuperat 3 din cele 6 puncte în minus cu care au început noua stagiune. În cazul unei victorii cu botoșănenii, formația clujeană își poate atinge primul obiectiv al sezonului, acela de a fi pe 0 după primele două etape.

Pentru moldoveni, este primul joc din actuala ediție a primei ligi. Ei ar fi trebuit să joace cu ACS Poli Timișoara în urmă cu o săptămână, dar cazul Rapidului a amănat această dispută. La momentul respectiv, LPF nu luase încă o decizie definitivă în ceea ce privește retrogradare "giuleștenilor". În prezent, situația e clară, Timișoara îi va lua locul Rapidului.

CFR Cluj a fost întrecută cu 4-0 de FC Botoșani în ultimul meci din sezonul trecut, astfel că disputa de azi va reprezenta pentru "vișinii" un prilej de a-și lua revanșa.

În ediția 2015-2016, clujenii și botoșănenii și-au împărțit victoriile. CFR s-a impus de fiecare dată când a evoluat acasă (3-1, 6-0), dar a pierdut în deplasare (1-2, 0-4).

Trupa din Gruia pornește cu avantajul de a fi pregătită din punct de vedere fizic. Echipa lui Miriuță a mai avut două meciuri, cu Astra în Supercupă și Chiajna în campionat. Pe ultimul l-a și câștigat, de altfel.

Formația antrenată de Leo Grozavu are atuul prospețimii având în vedere că e primul joc al stagiunii.

Principalele arme ale "feroviarilor" pot fi portarul Marc, fundașul Mario Camora, mijlocașul Alexandru Păun dar și atacanții Cristian Lopez sau Cristi Bud.

Din tabăra moldovenilor, principalele pericole sunt reprezentate de mijlocașii Roman și Astafei, dar și de vârful Matulevicius.

Partida dintre CFR Cluj și FC Botoșani, din deplasare, va începe la ora 18.30. va putea fi urmărită la TV pe canalele Dolce, Digi și Look.

Echipe probabile:

CFR Cluj (4-4-2): T. Marc - Tiago Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora (cpt.) - Jakoliš, Petrucci, Juan Carlos, Al. Păun - Cristian López, Bud

Antrenor: Vasile Miriuță

FC Botoșani (4-2-3-1): Iliev - Dimitrov, Plămadă, G. Miron, Muşat - Cucu, Vaşvari (cpt.) - M. Roman, Fülöp, V. Astafei - Matulevičius

Antrenor: Leo Grozavu

Locație: Stadionul Municipal, Botoșani

Arbitri: Adrian Comănescu (centru), Florin Neacșu și Laszlo Bucsi (tușieri), Cătălin Busi (arbitru de rezervă)

Observator de joc: Sorin Boca

Comenteaza