Caz șocant la Federația de Judo. Acuzații de sex cu minore la hotelul sportivilor de la Cluj

Caz șocant la Federația de Judo. Acuzații de sex cu minore la hotelul sportivilor de la Cluj
| Foto: gsp.ro

Vicepreședintele Federației, Florin Bercean a fost înregistrat în timp ce îi acuza pe doi foști sportivi că au întreținut relații sexuale cu fete în vârstă de 15 ani.

Cea mai recentă competiție de judo la care a participat România este Campionatul Mondial de la Baku, unde țara noastră nu a obținut nicio medalie. Înaintea turneului, Federația l-a suspendat pe antrenorul lotului, Adrian Croitoru. Câțiva dintre sportivii săi au formulat un memorie, iar vicepreședintele Florin Bercean a convocat o ședință cu toți semnatarii actului. În cadrul ședinței, Bercean a făcut acuzații grave la adresa a doi foști sportivi, Mircea Cătălin și Cristian Bordârlău.

Bercean: ”Dragoste nu există la judo! Voi nu trebuie să iubiți pe nimeni. Nici măcar sportivele pe care le călăriți și după aia reclamați că nu știu cum a ajuns în pat la mine. Că ați f***t fete de 15 ani, mă! Și pe urmă ați zis să-mi dați lecții! Și eu făceam o hârtie și-i băgam în pușcărie. Mircea Cătălin d-aia a plecat. A bătut copii, a călărit niște fete. Tu erai în cameră cu Mircea Cătălin cu o minoră, știi?”

Voce neidentificată: ”Da”.

Bercean: ”Norocul tău că fata n-a avut de la cine primi educație, înțelegi? Dacă aia avea tată, și ailaltă dacă avea tată, Bodârlău o sugea rău de tot! Împreună cu Mircea Cătălin, ați înțeles? Voi n-ați fost aduși aici să aveți grijă de fete. Ați reclamat tot felul de căcaturi, mă! Căcaturi! Din păcate, mă copii, ăsta-i hotelul în care trăim”, se arată în înregistrarea conversației obținută de GSP.

Unul dintre cei vizați, Mircea Cătălin lucrează acum în Cadrul Ministerului de externe. Fostul sportiv se îndoiește de veridicitatea înregistrării. ”Nu am nicio garanție că s-a purtat o asemenea conversație între domnul Bercean și foștii mei colegi. Pot face și eu multe înregistrări, care să nu fie, de fapt, reale. Personal, nu mi-a reproșat nimic, niciodată, despre un episod de genul ăsta. Aaa, că mai făceam câte o prostie în sală și-mi atrăgea atenția, aia da! Dar nimic despre sex cu minore”, a spus Mircea Cătălin.

Celălalt sportiv vizat, Cristian Bordârlău a recunoscut relația cu una dintre sportivele de la lotul național. ”Da. E vorba despre fosta mea prietenă, Paula Gliga. Părinții ei știau despre relația dintre noi, nu era nimic ascuns. Dar lui Bercean îi plăcea să găsească ceva cu care să scoată ochii sportivului. Vezi Doamne, căuta să lase senzația că el deține controlul, e bossul și ce ne-am fi făcut noi fără el! Un sportiv cu personalitate nu poate însă rezista la Cluj mai mult de o lună în colaborare cu Bercean. Nu acceptă să-i spună nimeni nimic. Zice ce are de zis și pleacă. Nu mă surprinde că a pomenit lucrurile astea în discuția cu băieții”, a precizat Bordârlău.

Președintele FRJ, Cozmin Gușă a oferit, la rândul său, o declarație pe marginea subiectului. ”Voi discuta cu el să văd despre ce e vorba. Există însă posibilitatea ca, pe acel fond nervos, să fi spus fel de fel de lucruri, nu toate adevărate. Oricum, el e foarte important pentru judo-ul românesc. E însă o veste proastă că sportivii au ajuns să înregistreze ședințele cu antrenorii pentru a le oferi presei. Aici e tot responsabilitatea antrenorului, care trebuie să arate pedagogie și să lucreze cu principii”, a spus Gușă.

Comenteaza