Ce a scris observatorul derby-ului “U” - CFR în raportul de joc

Ce a scris observatorul derby-ului “U” - CFR în raportul de joc
ZIUA de CLUJ a intrat în posesia raportului întocmit de observatorul Gheorghe Nedelescu după meciul de marţi şi pe baza căruia se va judeca azi în Comisia de Disciplină.

Considerat unul dintre cei mai exigenţi observatori ai Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gheorghe Nedelescu a făcut câteva aprecieri interesante în raportul de joc întocmit după meciul dintre "U" şi CFR, de marţi, şi care a intrat în posesia ZIUA de CLUJ. Nedelescu a notat că l-a anunţat pe Ricardo Cadu înaintea jocului să nu incite tribunele, dar şi că portughezul a fost lovit la vestiare de "o persoană neidentificată", respectiv Liviu Ciucă, kinetoterapeutul lui "U".

Primul verdict în ceea ce priveşte rezultatul celui mai încins derby "U" - CFR din ultimii ani se va da azi la Comisia de Disciplină. ZIUA de CLUJ a intrat în posesia raportului de joc întocmit de către observatorul Gheorghe Nedelescu, în care acesta precizează evenimentele dinainte de joc, dar şi ceea ce s-a petrecut după momentul în care Ricardo Cadu a deschis scorul din penalty. "Înaintea jocului i-am atras atenţia antrenorului Andone şi a delegatului echipei CFR să atragă atenţia jucătorilor să nu provoace şi să nu răspundă la provocări, lucru pe care Andone l-a făcut", arată Nedelescu la punctul IV - comportarea jucătorilor şi oficialilor celor două echipe. Observatorul mai scrie că l-a atenţionat şi pe Cadu în aceaşi privinţă, pe care "l-a văzut mai nervos". "Înaintea jocului chiar pe tunel am discutat cu jucătorul Cadu, pe care l-am văzut mai nervos, pe care l-am rugat să nu incite şi să nu răspundă la provocări", se arată în raport. Nedelescu punctează acelaşi lucru şi în ceea ce priveşte discuţia avută cu şefii celor două galerii, arătând că nici un spectator nu a pătruns în teren. "(...) am convenit respect reciproc. Menţionez faptul că galeriile au respectat înţelegerea, cu excepţia trivialităţilor ambele părţi. Spectatorii nu au răspuns în teren".

Incidentele care au dus la suspendarea meciului, respectiv bruscarea lui Cadu de către Bornescu, imediat după deschiderea scorului, dar şi evenimentele de la vestiare, sunt notate la capitolul "alte consemnări şi observaţii". "În minutul 24 după marcarea golului, jucătorul cu nr. 20, Cadu de la CFR, a mers la galeria echipei «U» Cluj, pe care a incitat-o, după care a avut loc un meleu, iar jucătorii Cadu şi Bornescu au fost eliminaţi. La plecarea în tunel a jucătorului Cadu, pe care l-am trimis însoţit de doi stewarzi, jucătorul a fost lovit de o persoană neidentificată, după care a avut loc încă un meleu la care au participat băncile tehnice, fără stewarzi. Afluirea de la stadion a jucătorilor şi a suporterilor s-a făcut fără incidente. Plecarea arbitrilor s-a făcut fără incidente", se arată în raportul de observare.

În ceea ce priveşte măsurile de ordine întreprinse de echipa gazdă, Nedelescu le-a caracterizat drept "bune", adăugând că "celula de criză a gestionat foarte bine situaţia care putea deveni explozivă".

Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal va judeca azi, începând cu ora 13:00, incidentele petrecute în timpul şi după partida dintre "U" şi CFR, întreruptă în minutul 27. Decizia de azi poate fi atacată, conform regulamentului, la Comisia de Recurs şi apoi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Gazdele, amendate de către jandarmerie cu 20.000 de lei

Motivele invocate de jandarmi sunt controlul neriguros la accesul pe Cluj Arena, precum şi lipsa înregistrărilor video din tunelul de acces spre terenul de joc. "Sancţiuni aplicate clubului F.C. Universitatea Cluj: conform Legii 4/2008 modificate art.10, alin(2), lit. «a» - a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 10.000 lei deoarece organizatorul nu a efectuat un control riguros al persoanelor şi bagajelor la intrarea în arena sportivă, fiind astfel introduse torţe şi petarde şi conform Legii 4/2008 modificate art. 10 alin(1), lit. «h» - a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 10.000 lei, deoarece nu a asigurat înregistrarea şi supravegherea video a comportamentului participanţilor în arena sportivă pe timpul desfăşurării jocului sportiv, respectiv în zona tunelului de acces spre terenul de joc, în imaginile puse la dispoziţia forţelor de ordine lipseşte momentul incidentului petrecut în zona tunelului, zonă unde a fost lovit un jucător al CFR 1907 Cluj", se arată într-un comunicat remis presei.

Alte două persoane au fost amendate cu câte 2.000 de lei "pentru provocare şi participare la scandal în zona tunel a stadionului, respectiv lovirea unui jucător al echipei CFR 1907 Cluj, în baza Legii 4/2008 modificate, art. 20". Ca sancţiune complementară, cei doi au interzis accesul la meciurile de fotbal organizate de FRF şi LPF pe o perioadă de un an. Jandarmii nu au dezvăluit numele celor două persoane sancţionate.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

 

Comenteaza