Ce au făcut clujenii de la Naționale. Țucudean, gol cu Serbia. “Feroviarul” Petrilă și “studentul” Cohan, titulari la U19 și U18

Ce au făcut clujenii de la Naționale. Țucudean, gol cu Serbia. “Feroviarul” Petrilă și “studentul” Cohan, titulari la U19 și U18
| Foto: foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Șapte fotbaliști legitimați la cluburile clujene au evoluat pentru loturile naționale ale României.

Echipa națională a înregistrat două egaluri în primele partide din Liga Națiunilor și speră încă la o poziție care să îi creeze un traseu mai ușor către EURO 2020, care se va disputa și în țara noastră. Din lotul “tricolorilor” au făcut parte și CFR-iștii Cristian Manea și George Țucudean. Ambii au evoluat în partida cu Serbia, fundașul lateral fiind integralist. Totuși, vârful campioanei a fost cel care s-a remarcat, când a reușit să înscrie golul de 2-2 în meciul de la Belgrad.

La selecționat U21, pregătită de Mirel Rădoi au fost convocați “feroviarul” Sebastian Mailat, dar și clujeanul Mario Dulca, fiul fostului internațional Cristian Dulca. Niciunul dintre mijlocași nu a evoluat în victoriile cu Portugalia și Bosnia-Herțegovina, care au asigurat în mare parte calificarea “tricolorilor mici” la turneul final european.

Echipa națională U19 a disputat două partide amicale, în compania Ciprului, ambele reprezentând victorii pentru “tricolori”. Fotbalistul celor de la CFR Cluj, Claudiu Petrilă a evoluat ca titular în ambele meciuri. În primul duel, câștigat cu 2-1 de România, a jucat 68 de minute, în timp ce, în cel de-al doilea, o victorie cu 1-0, a stat pe teren până în minutul 58. Pentru naționala U19 urmează prima serie de preliminarii pentru Campionatul European din 2020. La turneul din Bulgaria, România va evolua împotriva Greciei, Gibraltarului, dar și a țării gazdă.

Singurul reprezentant al Universității Cluj la loturile naționale, Mihai Cohan, a jucat în toate cele trei partide disputate de naționala U18 la Turneul celor 4 Națiuni. La competiția desfășurată în Suedia, “tricolorii” au întâlnit reprezentativele Austriei, Suediei și Norvegiei.

Fotbalistul care poate evolua atât ca mijlocaș central, dar și în banda stângă a apărării a intrat în minutul 67 al partidei cu Austria, pierdută cu 3-2. În celelalte două meciuri, egalul cu Suedia și înfrângerea cu Norvegia, Cohan a fost titular. Alți doi fotbaliști clujeni aflați la lotul U18, Alexandru Rus și Cristian Tand, de la Ardealul au evoluat la competiția din Scandinavia.

 

Comenteaza