Ce face acum tenismena din Cluj care în anii 2000 se lupta cu Serena și Venus Williams

Ce face acum tenismena din Cluj care în anii 2000 se lupta cu Serena și Venus Williams
| Foto: Imago Images via gsp.ro

Anca Barna este o fosta tenismenă nascută la Cluj, iar de-a lungul carierei de jucătoare a câștigat peste 746.000 mii de dolari.

Anca Barna este o fostă tenismenă din Cluj-Napoca. Ea a plecat din România înainte de Revoluție.

Anca Barna, ajunsă acum la 47 de ani este o fostă jucătoare de tenis din Germania născută la Cluj-Napoca. Ea a reușit să ajungă până pe locul 46 WTA la începutul anilor 2000, iar cum locuiește în în Nürnberg, unde deține o academie de tenis, potrivit Gazetei Sporturilor.

De-a lungul carierei de jucătoare de tenis, românca de la Cluj a câștigat 746.387 de dolari din premii.

Anca Barna a atins cea mai înaltă poziție în clasamentul mondial de simplu pe 7 iulie 2003, când s-a clasat pe locul 46. Printre realizările sale se numără participările la toate cele patru turnee de Grand Slam, ea reușind să ajungă până în turul al treilea la Australian Open (2003) și până în runda secundă la Wimbledon (2001) și US Open (2002 și 2003).

Clujeanca s-a duelat cu surorile Williams

În anii săi de ascensiune în circuitul feminin, Anca Barna s-a duelat cu nume cunoscute ale acelor ani. S-a întâlnit în două rânduri cu Serena Williams și Kim Clijsters, a jucat de trei ori cu Justine Henin și a avut privilegiul de a o înfrunta și pe fosta mare campioană Monica Seles, pierzând toate aceste întâlniri.

Jucătoarea nemțoaică născută la Cluj-Napoca a disputat o singură finală la nivel WTA, la Estoril, în 2002. Pierdea ultimul act în fața ibericei Magüi Serna, scor 4-6, 2-6, după ce o învingea în semifinale pe Dinara Safina, un fost lider mondial.

Anca Barna avea să piardă la US Open 2001 în fața Serenei Williams, scor 6-4, 1-6, 2-6, IAR MAI Apoi la Australia Open 2003, împotriva lui Venus Williams în runda a treia.

Potrivit sursei citate, Anca Barna a plecat din România înainte de Revoluție, stabilindu-se în Germania cu familia. A început să evolueze pentru Germania, inclusiv în Fed Cup, după ce a obținut cetățenia germană.

După retragerea din activitate în 2005, Anca Barna s-a dedicat antrenoratului și altor proiecte legate de tenis. Locuiește în Nürnberg, unde antrenează și este implicată în diverse evenimente sportive și caritabile. Academia de tenis pe care o deține oferă antrenamente pentru toate categoriile de vârstă și niveluri de joc, fiind activă de mulți ani în partea de nord a orașului Nürnberg.

Comenteaza