Ce FeRecați! Dacă FCSB are penali în conducere, de ce nu ar avea și clubul din Gruia

Ce FeRecați! Dacă FCSB are penali în conducere, de ce nu ar avea și clubul din Gruia
Marian Copilu are la activ o condamnare pentru delapidare.

CFR a dat afară un (fost) polițist și a luat în locul lui un condamnat penal pentru delapidare.

Spune-mi cu cine te întreci ca să îți spun cine ești. Rescriem proverbe pentru cazuri ca acesta. FCSB îi are la decizie pe Gigi și Meme, ferecați ani buni după gratii; CFR răspunde cu specimenele sale certate cu legea.

Clujenii au dat afară un (fost) polițist și au luat în locul lui un condamnat penal. Iuliu Mureșan, medic al IPJ Cluj pe vremuri, și-a pierdut locul din Consiliul de Administrație a clubului, după un început de sezon aiuritor; imediat a venit înlocuitorul: Marian Copilu. Deși s-a vorbit că va avea funcție executivă, acesta a primit pentru moment doar un loc în Consiliul de Administrație. Cel eliberat, după un vot 3 la 1 împotriva sa, de Mureșan.

Mare curaj din partea lui Varga să angajeze un condamnat penal pentru DELAPIDARE. Sentința a fost pronunțată în 2015 de Tribunalul Brașov, după procesul în care ”Copilu minune” a fost dat în judecată de SC PROMOŢII ŞI CONSTRUCŢII IMOBILIARE ROMESPA 2020 SRL: ”condamnă pe inculpatul COPILU MARIAN - la pedeapsa principală de 2 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a şi b şi g (cu referire la dreptul de a fi administrator al unei societăţi comerciale) Cod penal, pe o durată de 5 ani. În baza art. 65 cod penal aplică pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b şi g (cu referire la dreptul de a fi administrator al unei societăţi comerciale) Cod penal. În baza art. 91 al. 1 – 92 al. 1 cod penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei rezultante pe durata unui termen de 2 ani şi 6 luni”.

Pe scurt, pedeapsă cu suspendare și interzicerea dreptului de a mai administra societăți comerciale timp de cinci ani. În 2016, la apel, ultima prevedere a fost eliminată.

În continuare, potrivit termene.ro, Copilu este acționar la SC PROMOŢII ŞI CONSTRUCŢII IMOBILIARE ROMESPA 2020 SRL, cu 16%. Pachetul majoritar îl dețin Jose Ortiz Ruiz și Diego Ortiz Ruiz, ambii fiind cetățeni spanioli. Conducătorul din Gruia mai deține acțiuni la Iberom Construct, Dimarcom-Exim și Copisa Construcții.

Patronul din umbră al CFR-ului, Ioan Gheorghe Varga, a avut și el necazuri cu legea. Dar a ieșit mai puternic. Anul acesta, el a fost achitat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. În acest dosar, celebrul sforar din PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat de ÎCCJ la 2 ani de închisoare cu executare, iar fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, la 2 ani cu suspendare, pentru complicitate la trafic de influenţă. Nici achitarea, nici condamnările nu sunt definitive.

Acest proces îl face probabil pe Neluțu Varga să nu iasă în față. Afacerile lui sunt trecute pe numele lui Marian Băgăcean. Amuzant este că Băgăcean apare ca patronul unei firme care se numește NEVA Construct Invest SRL. Se poate mai evident de atât?

Și, ca să terminăm, cine zice că de la CFR au plecat polițiștii? Director de securitate este, pe mai departe, Toma Rus, fost șef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și adjunct al șefului Direcției Generale de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog. Acum un tânăr pensionar. Vă amintiți că și el a fost invitat pe la DNA, fiind acuzat că a trecut în tabăra interlopilor, dar omul a biruit acuzațiile de corupție și iată-l în fotbal. Căci, nu-i așa, fotbalul e locul unde ferecații și neferecații sunt fericiți și dau lecții la televizor.

Etichete
Comenteaza