Ce fericire! "U" Jolidon s-a calificat în premieră în Liga Campionilor

Ce fericire!
Încurajate frenetic de aproape 3000 de fani, „studentele" s-au autodepăşit contra rusoaicelor de la Rostov Don şi au câştigat meciul de ieri, 23-22, calificându-se în cea mai tare competiţie a Europei.

România va avea, în premieră, două echipe în Liga Campionilor la handbal feminin. "U" Jolidon s-a aşezat ieri, alături de Oltchim Râmnicu Vâlcea la masa bogaţilor, după un meci incredibil, câştigat cu 23 la 22 contra rusoaicelor de la Rostov Don. Carmen Cartaş a prins o zi mare şi a marcat 9 goluri, iar echipa poate desface sticlele de şampanie. La a treia tentativă de a ajunge în grupe clujencele au obţinut calificarea şi vor juca în grupa B, alături de Gyor, Krim Ljubliana şi Podravka Koprivnica. Competiţia va debuta în octombrie.

Vicecampioana României a fost luată prin surprindere de Rostov, formaţia rusă începând mai bine partida, cu atacuri tăioase care şi-au atins ţinta. "U" Jolidon, împinsă de la spate de un public fantastic, a început să recupereze şi să spere tot mai mult că poate ajunge în competiţia elitelor. Cartaş, şcolită pe vremuri la Deva şi fără experienţa unor partide internaţionale de anvergură, şi-a luat inima în dinţi asumându-şi rolul de golgeteră. A punctat pentru 3-5 şi a continuat să arunce cu precizie pe toată durata primei părţi. „Studenţele" au egalat la 6 şi au trecut la conducere după o nouă reuşită semnată de Carmen Cartaş. Clujencele au continuat recitalul, s-au desprins la 9-6, 10-7 , iar la pauză scorul a fost 13-11 în favoarea fetelor antrenate de Gheorghe Covaciu.

La reluare rusoaicele au început în forţă. Yarţeva , extrema dreaptă, a înscris pe bandă, iar Rostov a întors rezultatul, scor 13-14. "U" nu şi-a pierdut speranţa, a egalat în minutul 42, scor 17-17, iar Ani Senocico a ridicat sala în picioare cu o „torpilă" în vinclu (19-18). Tot „Seno" a marcat şi formaţia clujeană s-a desprins la 20-18 şi 22-19. Fanii Universităţii s-au ridicat în picioare, şi-au încurajat favoritele şi au trăit la intensitate maximă fiecare minut, iar finalul a fost extrem de încins. Cu 30 de secunde rămase până la ultimul fluier, "U" avea un gol avans, 23-22 şi avea atacul, dar l-a pierdut, iar Rostovul a plecat pe contraatac. Cartaş a faultat şi a fost eliminată. Rusoaicele au marcat, dar arbitrii au dictat forţare în atac, iar "U" Jolidon sparge gheaţa şi ajunge pentru prima dată în istorie în Liga Campionilor. Clujencele se alătură unor nume mare ale handbalului, urmând să evolueze în grupa B a Ligii, unde mai sunt Gyor, Krim şi Podravka Koprinvica. Marcatoarele echipei lui Gheorghe Covaciu în victoria de ieri au fost: Cartaş (9 goluri), Senocico (5), Dincă (4), Chintoan (3), Vădineanu (1), Tivadar (1).

„E o zi mare!"

Antrenorul clujencelor, Gheorghe Covaciu, a fost în culmea fericirii la finalul jocului de ieri. „Le felicit pe fete, e o zi mare pentru noi şi pentru această echipă. Cu siguranţă e cea mai mare performanţă din istoria clubului. O să jucăm într-o grupă foarte dificilă, dar le promit acestor minunaţi suporteri că vom face tot ce ne stă îmbutinţă pentru a nu-i dezamăgi", a declarat Covaciu.

(Cătălin SUCIU
Alin ŞUTEA)

 

Etichete
Comenteaza