Ce mutare! Fostul căpitan al lui "U" merge la Győr. "Ne-am despărţit amiabil"

Ce mutare! Fostul căpitan al lui
Mijlocaşul Dan Bucşa lasă Universitatea Cluj pentru noua echipă a lui Vasile Miriuţă, fostul antrenor al rivalei CFR.

Pus pe lista neagră de Ogăraru, Bucşa s-a orientat rapid şi devine primul fotbalist clujean care îl urmează pe Miriuţă în Ungaria, la Győr. "În proporţie de 95% ne-am înţeles. Ne despărţim amiabil", a confirmat directorul sportiv al "Şepcilor roşii", Eugen Pârvulescu, pentru ZIUA de CLUJ. Mijlocaşul va fi prezentat oficial săptămâna viitoare.

Surprizător sau nu, Miriuţă s-a orientat spre pista Universitatea, asta deşi la plecarea din Gruia a anunţat că foştii săi elevi vor avea prioritate pentru un eventual transfer. Aflat în ultimele şase luni de contract, Bucşa n-a primit nici o ofertă de prelungire a angajamentului şi a optat pentru o despărţire pe cale amiabilă. Mijlocaşul de 26 de ani a rămas pe bancă sau în afara lotului în ultima perioadă, ba mai mult, a pierdut banderola, preluată de Valentin Lemnaru.

"Am avut discuţii cu cei de la Győr şi, în proporţie de 95%, ne-am înţeles. Este vorba despre o despărţire pe cale amiabilă. Îi mulţumim lui Dan pentru tot ceea ce a făcut pentru Universitatea. Cu siguranţă vor pleca şi alţi jucători care nu au dat randament la "U" Cluj", ne-a confirmat Pârvulescu.

Portarul Vladimir Niculescu, fundaşul Raul Ciupe, dar şi mijlocaşul Karim Boutajine, vor părăsi şi ei Clujul în această iarnă.

Interes pentru Mengolo şi Ceppelini

Prestaţia camerunezului Justin Megolo de la Piatra Neamţ, acolo unde a scos un penalty şi a reuşit o "triplă" de senzaţie în ultima etapă a turului Ligii I, a atras atenţia cluburilor din Est şi din Vest, recunoaşte Pârvulescu. Interes există inclusiv pentru Pablo Ceppelini, dar nici unul dintre ei nu va părăsi Universitatea până în vara anului viitor.

"Discuţii, tatonări cu diverşi agenţi sau scouteri, există. Noi ne dorim ca Mengolo să rămână, însă nu ne putem opune unui eventual transfer al său ori al oricărui alt fotbalist, mai ales în vremurile astea. Nu neg că există interes pentru el din Est şi din Vest. Nu ascund faptul că şi Ceppelini este monitorizat de scouteri. Cert este că până la vară nu ne vom despărţi de niciunul dintre ei", a adăugat directorul sportiv al "Şepcilor roşii".

"U" Cluj a încheiat turul pe locul 11, cu 18 puncte. "Studenții" mai au un singur examen până la vacanța de sărbători, sâmbătă, cu Dinamo, în Cupa Ligii. Partida se va juca la București.

 

 

 

 

Comenteaza