Ce mutare! Sergiu Buș va juca pentru o echipă de tradiție din Albion

Ce mutare! Sergiu Buș va juca pentru o echipă de tradiție din Albion
Golgheterul Bulgariei s-a înțeles cu gruparea din Championship, Sheffield Wednesday.

Atacantul crescut de CFR Cluj a fost cedat în schimbul sumei de 500.000 de euro, jumătate din prețul fixat inițial de șefii lui ȚSKA Sofia, și a ajuns deja în Anglia, unde va efectua vizita medicală, după care va semna contractul. Informația a fost publicată pe pagina de Facebook a televiziunii clubului bulgar, cska.tv.

Jucătorul de 22 de ani s-a mai aflat în această iarnă pe lista celor de la Legia Varșovia și Genoa.

Sheffield Wednesday a fost cumparătă recent de către un consorțiu thailandez, în schimbul sumei de 40 de milioane de euro. Noul proprietar al clubului va fi Dejphon Chansiri, a cărui familie controlează cel mai mare producător de ton din lume.

Înființată în 1867, Sheffield Wednesday este una dintre echipele de tradiție din Albion. Formația din liga a doua are în palmares patru titluri de campioană, trei cupe ale Angliei și o cupă a Ligii.

Buș nu este singurul român care va îmbrăca tricoul "bufnițelor". A făcut-o și Dan Petrescu, în sezonul 1994-1995, atunci când a marcat de trei ori.

Sheffield ocupă locul 9 în Championship, cu 38 de puncte.

14 milioane de euro valorează lotul noii echipe a lui Buș, conform transfermarkt.com.

10 goluri a înscris Buș pentru ȚSKA.

6 echipe a schimbat, până acum, Sergiu Buș. CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș, Unirea Alba Iulia, ASA Târgu Mureș, Corona Brașov și ȚSKA Sofia.

 

Comenteaza