Ce pregătesc ultraşii lui CFR şi “U” pentru derby-ul Transilvaniei

Ce pregătesc ultraşii lui CFR şi “U” pentru derby-ul Transilvaniei
Fanii “feroviari” vor păstra tradiţia ultimelor întâlniri directe şi promit o coregrafie specială. “Şepcile roşii” vor răspunde cu o atmosferă în stil britanic.

Faţă de anii precedenţi, numărul ultraşilor va fi astăzi redus considerabil din cauza tarifelor extrem de piperate ale biletelor, între 150 şi 250 de lei. Chiar şi aşa, suporterii celor două formaţii şi-au dat mâna şi anunţă un spectacol dominat de fair-play în tribunele arenei "Dr. Constantin Rădulescu". CFR - "U" începe la 20:30, în direct la Digi Sport, şi livetext pe ziuadecj.ro.

Chiar dacă se anunţă mai puţini ca altădată după ce oficialii din Gruia au fixat preţuri astronomice pentru bilete, fanii lui CFR şi "U" anunţă show total în peluze şi tribune la ora derby-ului. A fost o săptămână încinsă, care a debutat tocmai cu scandalul iscat în jurul tichetelor. Din această cauză primii care au luat măsuri au fost membrii Asociaţiei Independente a Suporterilor "CFR 1907 Cluj" de Pretutindeni (AISCP), care au anunţat prin intermediul unui comunicat că vor boicota meciul. Acelaşi anunţ a fost făcut şi de cei din "Sectorul 24", una dintre facţiunile galeriei "feroviare", care vor cânta în afara stadionului, în faţa tribunei oficiale.

Protestele s-au oprit până la urmă aici, iar "alb-vişiniii" care vor fi prezenţi în tribune promit o atmosferă incendiară. Ei întrevăd un duel lipsit de incidente între cele două grupuri de susţinători. "Va fi o coregrafie specială, ca la fiecare derby local, dar mai mult decât faptul că vă invit la meci să vedeţi nu vă pot spune. Sunt total împotriva violenţei, aşa cum am spus-o în dese rânduri. Nu mă aştept la incidente, nu ar fi normal. E decizia fiecărei facţiuni cum reacţionează, iar dacă au de manifestat o vor face împotriva preţului ridicat al biletelor, nu al altui lucru. A fost decizia clubului şi dânşii ştiu mai bine motivele pentru care au stabilit aceste tarife. Tribunele nu vor fi goale, însă ne aşteptăm la o afluenţă mai redusă faţă de alte dăţi", a declarat pentru ZIUA de CLUJ unul dintre cei mai împătimiţi suporteri ai CFR-ului, Mihai Domşa.

De cealaltă parte, ultraşii Universităţii Cluj au fost autorii unui gest memorabil. Câţiva dintre ei s-au prezentat zilele trecute la Centrul de Transfuzii Sanguine unde au donat sânge. Donatorii au primit în schimb şapte bonuri de masă, a câte 9 lei, pe care le-au convertit în bani pentru a-şi cumpăra bilete la meciul cu CFR. Liderul galeriei "Şepcilor roşii", Mircea Cenan, cunoscut drept RJ, a subliniat că, spre deosebire de alţi ani, fanii se vor manifesta într-un mod inedit lor: la fel ca pe marile arene din Premier League, cântând şi fără a utiliza materiale pirotehnice.

Întâlnirea "alb-negrilor" e programată în jurul orei 17:00 la Cluj Arena, după care vor porni organizat spre stadionul "Dr. Constantin Rădulescu". "Vreau să spun că între noi şi CFR-işti există acum respect. Ne-aţi mai văzut să ne batem? Nu! A fost acel episod din 2004-2005, de la hotelul Sport, pentru care îmi pare rău, dar am fost provocaţi de jucătorii lor. Vasile Jula şi Alin Minteuan m-au scuipat la propriu, m-au umilit. Fac un apel la calm, nu trebuie să răspundem provocărilor. Ne vom întâlni la ora 17:00 la stadion şi vom merge în Gruia. Ne vom manifesta în stil englezesc, cu fulare şi steaguri, vom cânta. Nu vor fi incidente", a asigurat Cenan. Un alt susţinător al Universităţii, Marius Iurean (Black), a vorbit despre iniţiativa colegilor săi de a dona sânge.

El se aşteaptă la o mare de fulare alb-negre în tribunele din Gruia. "Suntem mulţi care ne permitem biletele, dar există şi persoane care nu pot asta. Am hotărât să mergem să donăm sânge, iar banii vor merge către băieţii care nu îşi permit tichetele. Vor fi mulţi fani ai Universităţii la meci. Am făcut rost de 300 de bilete, dar sunt în sectorul gazdelor şi nu vreau să le distribui, tocmai pentru a evita problemele", a precizat Iurean.

Până ieri la orele prânzului la casele de bilete se vânduseră puţin peste 207 tichete, au afirmat vânzătorii. Alte 1.035 de bilete au fost cumpărate de fanii Universităţii care vor lua loc în sectorul special amenajat de la peluză. Punctele de vânzare de la stadion sunt deschise şi astăzi, între orele 10:00 şi 16:00.

Derby-ul Transilvaniei, dintre CFR şi Universitatea, este programat să înceapă la ora 20:30, urmând să fie transmis în direct la Digi Sport. De asemenea, întâlnirea va putea fi urmărită în format livetext pe site-ul ziuadecj.ro.

 

 

Comenteaza