Ce spune președintele Universității Cluj despre posibila sosire a unui investitor privat. Dezvăluirile lui Radu Constantea

Ce spune președintele Universității Cluj despre posibila sosire a unui investitor privat. Dezvăluirile lui Radu Constantea
| Foto: FC Universitatea Cluj

Omul care conduce destinele clubului clujean încă din Liga a 4-a a vorbit despre o posibilă colaborare cu un investitor privat în viitorul apropiat.

Universitatea Cluj a avut parte de un început excelent de sezon, după o campania de achiziții solidă. "Studenții" s-au întărit cu jucători experimentați, iar obiectivul este clar, accederea în play-off-ul Superligii. Suporterii s-au entuziasmat în urma rezultatelor obținute de favoriți și sunt deja cu gândul și mai sus.

Radu Constantea a vorbit despre situația financiară sănătoasă pe care o care clubul clujean, dar și despre o posibilă investiție privată. Mai mult, președintele Universității Cluj a dezvăluit și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cel care își dorește să se alăture brand-ului.

"E foarte important pentru noi, care nu avem un patron, să ne dezvoltăm toate segmentele de venituri. Stăm bine pe partea de sponsorizări, cred că ne aflăm în primele 4 în România. Mai avem și veniturile din ticketing, acolo unde mai putem îmbunătăți, cel puțin pe partea de abonamente. Creștem de la an la an, dar cred că mai este spațiu mare de manevră. Mai sunt și drepturile TV. E important să avem venituri și din vânzarea de jucători, iar pentru noi acest sezon arată bine.

Sperăm să ne dezvoltăm și mai bine, să creștem jucători și, ulterior, să îi putem valorifica. Avem deja jucători care fac parte din prima echipă, am împrumutat mulți jucători la Liga a 2-a și Liga a 3-a. Din următorul sezon, când se va ajunge la generația 2004-2005 pentru regula U21 vom avea jucători crescuți în Academie. Sondăm și piața de achiziții, suntem într-o evaluare, dacă să facem acest pas sau nu.

Sperăm că în perioada următoare vom achiziționa și noi jucători, e clar că am avea acces la un alt tip de jucători. Bugetul nostru este cu 8-10% mai mare față de sezonul trecut, vom știi exact pe la finalul lunii august. Cu Academia se va cheltui undeva între 12-14% din buget. Încercăm să ajungem la 20%, dar va mai dura. În ceea ce privește finanțarea publică nu vom depăși 38% din totalul bugetului. [...]

Acest club, Consiliul Local, membrii fondatori sunt deschiși la orice variantă dacă va fi viabilă. Dacă vine cineva care să își asume conducerea și finanțarea proiectului nu există nicio piedică. Trebuie să fim extrem de conștienți că acea persoană are disponibilitatea de a investi mai mulți ani.

Noi avem un buget solid pe care l-am putea pierde dacă acea persoană nu va mai avea puterea de a finanța. Nu există niciun blocaj, oricine are ușa deschisă, dar trebuie să vină cu garanții, seriozitate și un minim de investiții pe termen mediu și lung. Pentru a trece la nivelul următor e nevoie de un partener privat solid, care să vină cu un surplus din perspectivă financiară.

Ideal ar fi să fie cineva din Cluj, care să vină și să crească nivelul. Sunt convins că dacă acest club ajunge să se bată la primele locuri vom avea una dintre cele mai mari medii de spectatori. Echipele de sus au undeva la 13-17 milioane de euro. Sepsi are undeva la 10 milioane și e acolo sus. Noi avem nevoie de o infuzie de capital pentru a face pasul următor", a explicat Radu Constantea în podcastul 100%U.

Comenteaza