Cea mai bună marcatoare a naţionalei de handbal sub 20 de ani a României învaţă la UBB Cluj

Cea mai bună marcatoare a naţionalei de handbal sub 20 de ani a României învaţă la UBB Cluj
Cristina Laslo, a fost declarată cea mai bună marcatoare a echipei naţionale de handbal sub 20 de ani a României la Campionatele Mondiale de handbal feminin pentru echipele de tineret

O studentă a Universităţii Babeş-Bolyai, Cristina Laslo, a fost declarată cea mai bună marcatoare a echipei naţionale de handbal sub 20 de ani a României la Campionatele Mondiale de handbal feminin pentru echipele de tineret, desfăşurate în perioada 2-15 iulie 2016, la Moscova (Rusia).

Naționala feminină de handbal sub 20 de ani a României a câștigat finala mică a Campionatul Mondial, în fața Germaniei, cu scorul de 26-25 (17-10).

La Campionatul Mondial din Rusia au participat 24 de echipe. România s-a calificat de pe primul loc al grupei C, cu patru victorii, obținute împotriva Kazahstanului (43-21), Argentinei (23-17), Egiptului (38-15) și Spaniei (30-12) și cu un egal, 29-29, contra Germaniei.

În optimi, tricolorele au trecut de Japonia (32-31), în sferturi de Croația (21-20), însă au pierdut semifinala cu Danemarca (28-25), care a cucerit și titlul mondial, după o victorie cu 32-28 împotriva Rusiei.

Din lotul României au făcut parte și trei componente ale echipei Universitatea Alexandrion Cluj-Napoca: Cristina Laslo, Alexandra Dindiligan și Alexandra Severin.

Studentă a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UBB Cluj-Napoca, Cristina Laslo a fost cea mai bună marcatoare a finalei pentru medalia de bronz, cu 12 goluri. Căpitanul echipei naționale a încheiat competiția cu 62 de reușite, și a fost declarată cea mai bună jucătoare a campionatului mondial pe postul de coordonator de joc.

În cadrul campionatelelor Mondiale Universitare de Handbal feminin și masculin care s-au desfășurat la Malaga, în Spania în perioada 27 iunie - 3 iulie 2016, echipa feminină a României a cucerit medalia de argint după o finală disputată împotriva țării gazdă (Spania), scor 14-20.

În grupe, România a reușit să învingă Spania cu scorul de 20-19. Din lotul echipei a făcut parte și Laura Popa, fostă studentă a Facultății de Educație Fizică și Sport, care este și componentă a echipei "U" Alexandrion Cluj-Napoca, se relatează într-un comunicat al UBB.

Comenteaza