Cel mai tânăr pilot de raliu este clujean şi nu are încă permis de conducere VIDEO

Cel mai tânăr pilot de raliu este clujean şi nu are încă permis de conducere VIDEO
Cel mai tânăr pilot de raliu din România nu are nici măcar permis de conducere: nu are încă vârsta legală ca să-l primească. În schimb, s-a clasat pe locul 3 între cei mai buni juniori la Transilvania Rally, disputat vineri şi sâmbătă la Cluj.

Simone Tempestini are doar 17 ani şi, astfel, nu poate conduce pe drumurile publice, pentru că nu are permis de conducere: va împlini vârsta majoratului doar în  august. Până atunci, însă, concurează în campionatul de raliuri Dunlop, pe un Subaru N15, cu care s-a clasat pe poziţia a treia în clasamentul juniorilor şi pe locul 20 din 42 de concurenţi în clasamentul general de la Transilvania Rally. S-a descurcat mai bine decât tatăl său, de asemenea pilot de raliuri, clujeanul Marco Tempestini, care a fost nevoit, ca în majoritatea etapelor competiţiei, să abandoneze.

Simone Tempestini concurează alături de fostul copilot al tatălui său, Lucio Baggio. Aceştia au primit sâmbătă seara trofeul pentru locul III la juniori chiar de la tatăl său, Marco Tempestini (Vezi video)

Imediat după raliul de la Cluj, Simone Tempestini s-a întors în Italia, unde locuieşte, şi se va întoarce doar peste o lună, la Raliul Sibiului, care are loc între 19 şi 21 iulie.

Comenteaza