CFR a jucat o jumătate de repriză, dar a luat toate punctele în derby-ul restant cu FCSB

CFR a jucat o jumătate de repriză, dar a luat toate punctele în derby-ul restant cu FCSB
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana s-a impus în partida din capitală, scor 1-0, grație unui gol înscris din specialitatea casei, faza fixă.

Așteptat cu interes de fanii ambelor echipe, derby-ul de pe Național Arena a avut un start modest. Un șut de la distanță, prins fără emoții de Scuffet a reprezentat cel mai important moment al primei reprize, deși a încă din primul minut.

FCSB a fost echipa mai activă și a încercat să construiască, în timp ce campioana a așteptat acțiunile gazdelor și a trimis mingi la bătaie pentru cei doi oameni din față, Janga și Yeboah. Lupta cea mai mare s-a dat la centrul terenului, acolo unde s-au oprit cele mai multe acțiuni ale celor două formații. Așadar, la capătul unei prime părți în care fotbalul a lipsit, tabela indica 0-0.

La fel ca și repriza întâi, actul secund a început cu o ocazie a celor de la FCSB. Edjouma l-a întors pe Burcă la marginea careului și a șutat puternic un balon pe care Scuffet l-a respins, dar nu a reușit să îl rețină, dar Manea a rezolvat situația (48). Treptat, "feroviarii" au pus stăpânire pe joc, iar rezultatele s-au văzut imediat.

Deși au evitat să construiască acțiuni ofensive, campionii s-au bazat ca de fiecare dată pe faze fixe. Mai întâi, Deac a centrat din lovitură liberă, dar reluarea cu capul a lui Boateng a trecut pe lângă (57). Ocazia avea să dea semnalul pentru forcing-ul clujenilor din minutele următoare.

Același Deac a centrat din nou și șase minute mai târziu, dar Vlad s-a opus la șutul lui Manea, care a reluat mai apoi și cu capul, dar Tamm a respins (63). Imediat, Deac a pasat din nou pentru Manea, dar șutul său din unghi a fost slab, fără probleme pentru Vlad (64). Goalkeeper-ul a respins în bară și mingea trimisă de Yuri în minutul 68, dar după câteva secunde tabela avea să se modifice.

La o centrare trimisă de Petrila, tot Yuri a fost cel care a lovit bine mingea, Vlad a respins în față, de unde Janga a reluat din cădere și deschis scorul (69). După momente în care gazdele nu s-au regăsit, Yuri a avut de muncă și în defensivă, unde a intervenit salvator în fața lui Edjouma (76).

În ultimele minute, CFR Cluj a făcut ce știe mai bine, s-a apărat, în timp ce jucătorii de la FCSB au intrat în criză de timp și nu au reușit să găsească soluții în fața defensivei campioanei. Așadar, "feroviarii" se impun cu 1-0 și egalează la puncte liderul din Superligă, Farul Constanța. 

Comenteaza