CFR câștigă din nou în fața Universității. "Studenții" au fost depășiti clar de "feroviari"

CFR câștigă din nou în fața Universității. "Studenții" au fost depășiti clar de "feroviari"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Trupa din Gruia s-a impus pe propriul teren în fața rivalei din oraș, scor 4-0, în ultima rundă a sezonului regulat.

Într-o atmosferă de adevărat derby, dominată de suporterii oaspeților, partida a început echilibrat. Primele minute spectacolul a fost în tribune, în peluză fiind pus în scenă un adevărat show pirotehnic. Atenția s-a îndreptat spre gazon, după mai bine de un sfert de oră, când Bic a scăpat spre poarta adversă, dar a șutat slab (17).

Jocul s-a mutat în celălalt careu, iar după jumătatea reprizei, Ispas a comis un henț, iar centralul a dictat penalty. Janga a fost executantul desemnat și a deschis scorul în Gruia (25). "Studenții" nu și-au revenit, iar după o incursiune a lui Manea în flancul drept, mingea a ajuns la Krasniqi, care a marcat cu călcâiul, din apropiere (33).

Singurul răspuns al Universității Cluj a venit în urma unei faze fixe, când Pițian a reluat slab cu capul, pe direcția lui Scuffet (37). Până la pauză, "feroviarii" au mai beneficiat un penalty, după un presupus henț la Miron. Deși reluările oferite de sistemul VAR nu au fost cele mai bune, centralul a dictat lovitura de pedeapsă pe care Manea a transformat-o (42) și a stabilit scorul pauzei, 3-0.

Sabău a trimis forțe proaspete în teren după pauză, iar Fulop și Goranov i-au înlocuit pe Oancea și Bic. Mai mult, la 5 minute de la reluare, bulgarul a ratat o șansă uriașă. Ianis Stoica l-a lăsat singur cu Scuffet, dar Goranov l-a luat la țintă pe italian (50). În ciuda eforturilor "studenților" de a încerca să pună presiune, defensiva CFR-ului nu a putut fi depășită.

Ispas a încercat să își repare greșeala de la primul penalty și a trimis un șut bun de la distanță, parat greu de Scuffet (66). Deși elevii lui Sabău nu au renunțat la acțiunile ofensive, tot "feroviarii" au fost mai aproape de gol. Pițian a comis henț în careu, iar după consultarea VAR centralul a dictat al treilea penalty împotriva Universității Cluj. Totuși, Gorcea l-a "citit" pe Krasniqi și a respins (81).

În minutele de final, tânărul Alexandru Bota a debutat pentru "Șepcile roșii" la doar 14 ani. Prelungirile partidei au adus o nouă reușită a CFR-ului, Bîrligea fiind cel care a stabilit scorul final, 4-0.

Comenteaza