CFR cere ca Universitatea să piardă meciul de aseară, la "masa verde". Vezi argumentele

CFR cere ca Universitatea să piardă meciul de aseară, la
Oficialii clubului de fotbal CFR Cluj şi-au publicat poziţia în cazul incidentelor de aseară: îi laudă pe spectatori şi pe suporteri pentru comportament, dar cer ca Universitatea Cluj să piardă meciul cu 3-0, la "masa verde".

"Din păcate, după ce Cadu şi-a manifestat bucuria golului prin ducerea mâinii drepte în dreptul siglei clubului şi a inimii - gest făcut şi de alţi jucători de nenumărate ori în asemenea situaţii - gest care nu a ofensat cu nimic spectatorii prezenţi pe Cluj Arena, portarul echipei Universitatea, Bornescu, a părăsit suprafaţa de joc şi l-a îmbrâncit cu violenţă pe Cadu, acesta din urmă neripostând în niciun fel, fapt arătat foarte clar de imaginile TV", arată clubul "feroviar" într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial. Acesta mai arată că după ce Bornescu l-a bruscat pe Cadu, jucătorii şi staff-ul tehnic al "U" au părăsit zona băncii de rezerve şi au pătruns fără drept pe suprafaţa de joc, "lucru nesancţionat de către arbitrul partidei, în timp ce banca noastră de rezervă nu a pătruns sub nicio formă în teren şi nici nu s-a îndreptat spre locul unde s-a desfăşurat primul incident", subliniază clubul.

Oficialii "feroviarilor" arată că decizia arbitrului Alexandru Tudor, de a-i acorda un cartonaş roşu lui Cadu, este nejustificată. "I se putea acorda cel mult un cartonaş galben, pentru părăsirea terenului de joc fără încuviinţarea arbitrului, după golul marcat", arată CFR. În plus, arată clubul, Cadu a fost atacat din nou de Bornescu în drumul său spre marginea terenului, după ce a fost eliminat de Tudor. "La solicitarea observatorului de joc al partidei - domnul Gheorghe Nedelescu - doi stewarzi l-au însoţit pe Cadu înspre vestiare. Încă de la început când cei doi stewarzi îl conduceau pe Cadu la vestiar l-au înjurat și amenințat pe acesta. În continuare pe tunelul care permite accesul echipelor către teren s-au întâmplat două fapte INCREDIBILE (sic-n.red.) și reprobabile în același timp, astfel:

În timp ce Cadu se îndreptă spre vestiar, o persoană neidentificată încă, dar care purta un ecuson care atesta calitatea acesteia de angajat al societății de pază și securitate și care se află în tunel, l-a lovit cu pumnul în abdomen pe Cadu sub privirile celor doi stewarzi care îl conduceau pe acesta spre vestiar, cei doi neintervenind în niciun mod.

Conform imaginilor TV de după partidă jucătorul Cadu nu a ripostat, ba mai mult a fost lovit din nou cu brutalitate, din spate, la nivelul capului de către unul din maseurii echipei Universitatea pe nume Ciucă Liviu", arată clubul.

"Se observă în continuare pe imaginile surprinse că jucătorul nostru nu a ripostat nici de această data toate cele menționate mai sus petrecându-se sub privirile observatorului de joc Gheorghe Nedelescu. 
În acest moment observatorul meciului a intervenit și a comunicat arbitrului Alexandru Tudor ce s-a întâmplat pe tunelul de acces arbitrul partidei luând decizia opririi definitive a partidei, cerând expres antrenorilor să scoată jucătorii celor două formații de pe teren, jucătorii părăsind suprafața de joc", mai subliniază clubul feroviar.

"Situaţia creață este cel puțin similară, dacă nu mai gravă cu cea petrecută la partidă dintre FC Petrolul Ploiești - Steaua București (partidă disputată în turul Campionatului), când Steaua București a câștigat la masă verde partidă cu 3-0, pentru grave neregului în ceea ce privește măsurile de ordine la acea partidă când jucătorul Galamaz a fost lovit de către un spectator.  În speța noastră este mai grav, întrucât jucătorul Cadu a fost lovit de către unul dintre stewarzii care ar fi trebuit să-i asigure integritatea și siguranță acestuia, precum și de către un oficial al clubul gazdă și anume masseur-ul echipei Universitatea (Ciucă Liviu) căruia i s-a desfăcut contractul de muncă cu echipă Universitatea Cluj", mai arată CFR în poziţia oficială.

Vezi comunicatul CFR Cluj, pe site-ul oficial

Etichete
Comenteaza