CFR Cluj a redus semnificativ bugetul de salarii. Care e diferența față de anii trecuți

CFR Cluj a redus semnificativ bugetul de salarii. Care e diferența față de anii trecuți
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația din Gruia a trecut prin schimbări masive înainte de startul noii stagiuni competiționale.

Imediat după ce Nelu Varga a preluat clubul, CFR Cluj a devenit din nou o forță în fotbalul românesc și a dominat categoric Superligă, câștigând cinci titluri la rând. De asemenea, "feroviarii" au reușit și două calificări în primăvara europeană, însă costurile au fost pe măsură.

Formația din Gruia avea de departe cel mai mare buget din România și își permitea să achite salarii de 40.000 sau 50.000 de euro lunar. În ultimele luni, oficialii clubului au început un proces de optimizare, așa cum chiar ei l-au numit.

CFR Cluj și-a vândut câțiva dintre cei mai importanți jucători și a reușit să obțină un profit considerabil de pe urma lor. De asemenea, echipa a scăpat și de contractul uriaș al lui Dan Petrescu, cel care a fost înlocuit cu Andrea Mandorlini, antrenor cu pretenții financiare mai scăzute.

Astfel, potrivit Prosport, "feroviarii" au ajuns să achite lunar pe salarii 320.000 de euro, față de 530.000 cât achitau în toamna anului 2021. Astfel, clubul a făcut o economie anuală considerabilă.

Comenteaza