CFR Cluj a renunțat la ideea de a juca pe Cluj Arena: "Nu doresc să creeze o stare de tensiune în oraș"

CFR Cluj a renunțat la ideea de a juca pe Cluj Arena: "Nu doresc să creeze o stare de tensiune în oraș"

Președintele Consilului Județean, Alin Tișe, a anunțat că echipa din Gruia a decis să caute un alt stadion pentru partida cu Petrolul Ploiești.

Nevoiți să plece de pe propriul stadion pentru schimbarea gazonului, "feroviarii" au înaintat o cerere pentru a evolua pe Cluj Arena. Solicitarea a stârnit reacția fanilor Universității Cluj, iar conducerea CFR-ului a decis să mute partida la Mediaș.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, a declarat că a discutat cu oficiali ai ambelor cluburi, dar și cu reprezentanți ai Jandarmeriei, iar mutarea meciului a fost considerată decizia potrivită.

"Am avut discuții telefonice în această dimineață cu ambele conduceri, atât cu cea a CFR-ului, cât și cu cea a Universității Cluj. Răspunsul celor de la "U" Cluj a fost un comunicat scris de galerie în care amenință.

Răspunsul celor de la CFR a fost acela că ei au solicitat să joace pe Cluj Arena, dar nu doresc să creeze o stare de tensiune în oraș. Dacă se consideră că nu e oportun să joace pe Cluj Arena vor face o solicitare să joace meciul din 1 octombrie la Mediaș.

De atlfel, Jandarmeria a precizat că există un risc maxim de a se ajunge la conflicte din cauza amenințărilor făcute în acel comunicat. Ca urmare a acestei situații, cei de la CFR vor apela la cea de-a doua variantă, aceea de a juca la Mediaș.

Ulterior cererii făcute, am avut discuții cu domnul Balaj și cu domnul Constantea în care am prezentat situația și cele două aspecte, cel al oportunității și cel al legalității. Din punct de vedere al legalității, clubul CFR are tot dreptul să joace pe acest stadion, cum au și Sănătatea Cluj, Unirea Dej sau orice altă echipă pentru că e un stadion făcut din bani publici.

În ceea ce privește discuția despre oportunitate, având în vedere situația care poate apărea în oraș, ne-am gândit dacă e oportun sau nu să agităm spiritele cu un astfel de meci.

Clujul nu este încă pregătit să abordeze această discuție și nu există dorința publică de a se discuta subiectul la modul serios. Probabil va avea loc peste ani. Ca atare, fiecare își menține poziția, iar Jandarmeria și alte instituții au considerat că nu e oportun să se dispute meciul pe acest stadion", a declarat Alin Tișe pentru ZIUA de Cluj.

Comenteaza