CFR Cluj, calificare en fanfare în turul următor din Conference League. "Feroviarii" nu au avut emoții la returul cu Neman Grodno

CFR Cluj, calificare en fanfare în turul următor din Conference League. "Feroviarii" nu au avut emoții la returul cu Neman Grodno
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația antrenată de Dan Petrescu a trecut fără probleme de vicecampioana Belarusului, scor 5-0, într-un meci disputat la Gyor.

Încă de la startul meciului din Ungaria, "feroviarii" au pus stăpânire pe minge și au încercat să și simplifice misiunea cât mai rapid. Totuși, bielorușii au oferit câțiva fiori clujenilor, în special pe contraatac. Chiar și așa, după ce primul sfert de oră s-a scurs, liniștea s-a instalat în tabăra CFR-ului. Deac a centrat din lovitură liberă, iar Muhar a apărut bine la a doua bară, a pus latul și a deschis scorul (17).

Chiar dacă au redus puțin din turație, elevii lui Dan Petrescu au continuat să aibă ocazii. Lansat de Tachtsidis, Bîrligea a fentat un adversar, însă mai apoi a șutat în portarul advers (33). Atacantul avea să se revanșeze câteva minute mai târziu, când a fost servit de Deac, nu a mai ratat și a stabilit scorul pauzei, 0-2.

Actul secund a început tot cu vicecampioana României în ofensivă. După ce reușita lui Muhar a fost anulată, Bîrligea și Boben au trecut și ei pe lângă gol. Atacantul s-a revanșat încă o dată când a profitat de eroarea unui adversar și l-a lobat pe portarul advers de la peste 25 de metri (57). Imediat, Korenica și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, cu un șut la colțul lung, din marginea careului (60).

Până la final, CFR Cluj a controlat jocul și a gestionat avantajul mai mult decât confortabil de pe tabelă. Mai mult, Nkololo a puncat și el în prelungirile partidei. Așadar, "feroviarii" s-au impus cu 5-0 și s-au calificat în turul al treilea preliminar al UEFA Conference League, unde se vor duela cu israelienii de la Maccabi Petah Tikva.

Comenteaza