CFR Cluj, campioana vânzărilor în perioada de mercato din vară. Ce sumă a încasat clubul din Gruia

CFR Cluj, campioana vânzărilor în perioada de mercato din vară. Ce sumă a încasat clubul din Gruia
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu a rămas fără jucători importanți, însă și-a umplut conturile în pauza competițională.

De o bună perioadă, conducerea clubului din Gruia încearcă o îmbunătățire a situației financiare, iar cea mai bună variantă pentru a obține venituri substanțiale e vânzarea de jucători, care afectează însă performanța sportivă.

CFR Cluj a ratat titlul în ultimele două sezoane și a fost eliminată prematur în preliminariile cupelor europene. Astfel, singurul aspect pozitiv în ceea ce îi privește pe "feroviari" sunt sumele încasate, care îi plasează pe primul loc în topul vânzărilor în perioada de mercato recent încheiată.

Mai precis, vicecampioana României a încasat 10,3 milioane de euro din vânzarea de jucători. Cel mai scump transfer a fost cel al lui Philip Otele, care a ajuns la Al-Wahda în schimbul unei sume inițiale de 3,5 milioane de euro, în timp ce Răzvan Sava și Daniel Bîrligea au ajuns la Udinese, respectiv FCSB pentru sume inițiale de 2,5 milioane de euro.

În schimb, CFR Cluj a transferat mulți jucători liberi de contract, însă a și cheltuit pentru sosirile lui Louis Munteanu (2,3 milioane de euro), Leo Bolgado (500.000 de euro) și Virgiliu Postolachi (200.000 de euro).

Așadar, clubul din Gruia a rămas cu aproximativ 7,3 milioane de euro în urma perioadei de mercato, o sumă apropiată de cele din perioada în care echipa evolua în UEFA Champions League.

Comenteaza