CFR Cluj câștigă din fază fixă la Voluntari și revine pe primul loc în Superligă

CFR Cluj câștigă din fază fixă la Voluntari și revine pe primul loc în Superligă
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu s-a impus la limită în deplasare, scor 1-0, în etapa a 23-a din sezonul regulat.

Campioana a încercat încă din primele secunde ale jocului să preia inițiativa și să se instaleze în jumătatea adversă. Cu toate acestea, atacurile "feroviarilor" nu au avut consistență și au fost previzibile. Singurul moment în care oaspeții au pus în pericol poarta adversă a venit în minutul 20, când Kraniqi a fost lansat în adâncime, și-a întors un adversar, dar a șutat în portarul Popa.

În schimb, gazdele au încercat doar acțiuni pe contraatac, care au fost oprite de fiecare dată de apărarea campioanei. După jumătatea reprizei, jocul și-a pierdut din ritm și inventivitatea atacanților a lăsat de dorit. Așadar, scorul pauzei la Voluntari a fost 0-0.

La revenirea de la vestiare, Dan Petrescu a încercat să impulsioneze ofensiva și l-a introdus pe Deac în locul lui Cvek. Decizia s-a dovedit a fi una inspirată în cele din urmă. CFR Cluj a continuat să domine, iar prima ocazie a venit chiar din gheata lui Deac, care a reluat spre poartă o centrare a lui Malele (53).

Tot experimentatul mijlocaș s-a aflat la originea fazei care a deblocat tabela. Așa cum a obișnuit, Deac a centrat bine din corner, Popa a ieșit greșit, iar debutanul Paz și-a înscris în proprie poartă (69). După ce a deschis scorul, campioana a apelat la tactica preferată.

"Feroviarii" s-au închis și nu au mai dat nicio șansă adversarilor. Clujenii au gestionat foarte bine finalul de meci, au reușit să câștige la limită și revin pe primul loc în Superligă.

Comenteaza