CFR Cluj câștigă un punct greu pe terenul lui FC Brașov

CFR Cluj câștigă un punct greu pe terenul lui FC Brașov
Echipa clujeană a condus de două ori, dar s-a văzut tot de atâtea ori egalată la capătul unui meci împânzit de ocazii la ambele porți.

 

Pe o ploaie mocănească la poalele Tâmpei, CFR Cluj a înfruntat o altă candidată la retrogradare, în persoana echipei FC Brașov. Meciul a început destul de letargic dar avea să se dinamizeze mult după ce în minutul 13 clujenii au deschis scorul. Portarul gazdelor, Florin Iacob, nu a urmărit o centrare de pe partea stângă, iar Sergiu Negruț a avut grijă să-l taxeze, înscriind cu capul la colțul scurt.

Cu spații multe în apărările celor două echipe, poate datorate și de jocul mai direct practicat din cauza ploii, a fost o chestiune de timp până ce alte goluri s-au mai marcat. Alexandru Păun a fost aproape de dublarea avantajului de pe tabelă cu șutul său spre vinclu, iar la faza imediat următoare Brașovul a egalat. Marko Bencun a plecat dintr-o poziție suspectă de ofsaid la o minge trimisă peste apărarea Clujului, găsindu-l pe Constantinescu singur lângă el. Atacantul a îndeplinit o simplă formalitate și a înscris cu poarta goală.

Până la interval au mai existat situații de gol, Lucian Goian și Cristian Ganea, ratând ținta cu lovituri de cap din poziții promițătoare. Păun și Negruț au irosit alte ocazii pentru CFR, iar golul lui Ganea din ultimul minut al reprizei a fost anulat pe motiv de ofsaid, după ce șutul inițial al lui Constantinescu a lovit bara și a sărit în fața porții.

Dacă prima repriză a fost plină de evenimente, a doua a reușit performanța de a o depăși ca intensitate și ca ocazii. Păun a ratat din nou chiar în primul minut de la reluare, de această dată alegând, singur în 6 m să lovească cu capul o minge neurmărită de fundași. Balonul a mers peste poartă, iar Camora a greșit ținta, înainte ca atacantul Brașovului, Constantinescu, să fie aproape de a pasa decisiv în două rânduri.

Gazdele l-au introdus pe teren pe Mugurel Buga, iar acesta avea să definească următoarea jumătate de oră a meciului. El a fost autorul unei ratări uluitoare când trei jucători ai gazdelor au rămas singuri cu Mincă, nereușind să înscrie cu poarta rămasă goală din pasa lui Bencun. Tot Buga a ratat întâlnirea cu mingea în careul mic după ce a încercat o execuție acrobatică, iar în minutul 77 veteranul Brașovului a comis un fault stupid în careu. Gregory Tade l-a executat pe Iacob, iar ca urmare a gafelor sale, Buga a fost scos de pe teren la mai puțin de jumătate de oră după ce intrase.

Ultimele 10 minute ale partidei au fost de foc. Leko a cerut fără succes penalty, înainte de șutul blocat al lui Constantinescu. Totuși, FC Brașov a egalat prin Bencun, care a dus la capăt o acțiune individuală în careu cu un șut în dreapta lui Mincă. Tot Bencun putea aduce victoria în prelungiri, dar portarul clujenilor a reținut șutul său din unghi înainte ca Iacob să-l imite la ultima fază a meciului, la ocazia lui Jakolis. Ciocâlteu a ratat și el o bună șansă pentru gazde un minut mai devreme.

Partida s-a încheiat 2-2, dar goluri se mai puteau marca. A fost o confruntare extrem de deschisă, în care deși Brașovul a avut poate șansele mai mari, oricare echipă putea să plece acasă cu cele trei puncte puse în joc.

Desfășurarea meciului poate fi citită aici.

FC Brașov - CFR Cluj 2-2 (1-1)

FC Brașov: Iacob - Străuț, Novakovic, Goian, Novak (Ciocîlteu '59) - Aganovic, Juric - Constantinescu, Bencun, Ganea - Țîră (Buga '52 [Leko '80]); Antrenor: Adrian Szabo

CFR Cluj: Mincă - Lopes, Larie, Carp, Camora - Păun (Chanturia '74), Muniru, Petrucci, Negruț (Guima '67) - Jakolis, Tade (Vereș '88); Antrenor: Francisc Dican

Marcatori: Constantinescu ('25), Bencun ('85) / Negruț ('13), Tade (pen '78)

Cartonașe galbene: Tade ('1), Carp ('16), Muniru ('36), Petrucci ('66), Jakolis ('66) / Buga ('78), Străuț ('89)

Arbitru central: Istvan Kovacs

Stadion: Tineretului, Brașov

Comenteaza