CFR Cluj dispută astăzi derby-ul "feroviar" cu Rapid

CFR Cluj dispută astăzi derby-ul "feroviar" cu Rapid
| Foto: facebook.com/cfr1907

Cele două formații care aspiră la podiumul Superligii se întâlnesc în Giulești.

Cu o istorie începută în 1947, duelul dintre CFR Cluj și Rapid București va avea luni cel de-al 43-lea episod pe prima scenă a fotbalului românesc. În precedentele întâlniri s-au impus de 19 ori bucureştenii, de 14 ori au câştigat ardelenii, iar alte 9 partide s-au terminat la egalitate.

În ceea ce privește palmaresul partidelor în care Rapid a fost gazdă, trupa din capitală a câștigat de 14 ori, clujenii s-au impus de 4 ori, iar 3 jocuri au fost încheiate cu remize. Mai mult, ultima victorie a CFR-ului pe terenul Rapidului a fost în octombrie 2009, scor 4-1, grație reușitelor lui Nei (2), Gabi Mureșan și Sixto Peralta.

Partida va fi una specială pentru Cristiano Bergodi, cel care a antrenat-o pe CFR în stagiunea 2006-2007, la finalul căreia clujenii s-au clasat în premieră pe podium (locul al treilea) şi au reuşit prima calificare în cupele europene.

Totuși, tehncianul în vârstă de 58 de ani a mai disputat alte 18 jocuri de campionat împotriva formației din Gruia, palmaresul său fiind 3 victorii, 4 remize și 11 înfrângeri.

Duelul din această seară va reprezenta și întâlnirea dintre singurii antrenori italieni din Superligă, Cristiană Bergodi și Andrea Mandorlini. Cei doi s-au duelat în Serie A din postura de jucători, iar în 2011 a avut loc singura întâlnire directă din postura de tehnicieni, Modena - Hellas Verona, scor 1-1, în Serie B.

Partida dintre CFR Cluj și Rapid București se va disputa în această seară, de la 21:00.

Comenteaza