CFR Cluj, între primele echipe din Europa la capitolul puncte câștigate

CFR Cluj, între primele echipe din Europa la capitolul puncte câștigate
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația din Gruia se află într-o companie selectă, în ierarhia echipelor cu cel mai mare procent de succes în actualul sezon.

Trupa lui Dan Petrescu a învins CS Mioveni, scor 1-0, la finalul săptămânii trecute și a bifat cel de-al 10-lea succes al sezonului pe teren propriu în tot atâtea partide și a 7-a victorie consecutivă în campionat, toate fiind fără gol primit.

Parcursul bun al campioanei în actuala ediție a Ligii 1 îi plasează pe “feroviari” într-un top al celor mai eficiente echipe de pe continent. Potrivit GSP, CFR Cluj ocupă locul al treilea în ierarhia echipelor europene cu cel mai mare procentaj al punctelor.

Formația din Gruia a câștigat 51 din cele 57 de puncte puse în joc (89,5%) și este depășită doar de Partizan Belgrad (93%) și FC Porto (90,5%). În urma clujenilor în top se află nume importante de pe continent, precum PSG, Real Madrid sau Șahtior Donețk.

Mai mult, CFR Cluj nu a câștigat atât de multe puncte după 19 etape din Liga 1 niciodată în istorie. Precedentul record era 46, în sezonul 2007-2008, când “feroviarii” cucereau primul titlu de campioni. Totodată, dacă elevii lui Dan Petrescu se vor impune în deplasarea de la Farul Constanța vor bifa al 8-lea succes consecutiv, record absolut în istoria clubului.

Comenteaza