CFR Cluj își asigură locul trei și trimite Rapidul în Liga a II-a

CFR Cluj își asigură locul trei și trimite Rapidul în Liga a II-a
Cu un om în minus, CFR Cluj a învins pe Rapid București cu scorul de 2-1, trimițând echipa din capitală în eșalonul secund și asigurându-și prezența pe podiumul Ligii I.

 

A fost o săptămână excelentă pentru CFR Cluj. După ce vineri a primit înapoi 24 de puncte prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv cu care a urcat pe locul 3 al Ligii I, clubul din Gruia și-a asigurat locul pe podium la finalul sezonului printr-o victorie impresionantă în fața Rapidului, echipa bucureșteană devenind astfel a patra echipă retrogradată din primul eșalon.

Confruntați cu eliminarea căpitanului Ciprian Deac după o jumătate de oră și priviți din tribuna oficială de către finanțatorul Arpad Paszkany după mai bine de un an, clujenii au strâns rândurile în apărare în mod exemplar și, ajutați de numeroase intervenții salvatoare ale lui Mihai Mincă, au dat lovitura în repriza a doua prin golurile lui Davide Petrucci și Gregory Tade. Daniel Niculae a redus din diferență în minutul 89, dar era prea târziu.

Meciul a început într-un ritm peste media campionatului, iar ambele echipe au avut ocazii de gol importante în prima jumătate de oră. Mincă s-a evidențiat încă din startul partidei, când a respins în corner o lovitură de cap a lui Niculae. Tot atacantul Rapidului a irosit o imensă ocazie câteva faze mai târziu, când primind o centrare în fața porții l-a ochit pe Mincă din 5 metri.

Mijlocul reprizei l-a adus în prim plan pe Deac. Căpitanul CFR-ului a încercat o execuție pretențioasă dintr-o lovitură liberă care cu greu a fost îndepărtată de Milos Buchta, iar după un contraatac inițiat de bucureșteni Joan Oriol a fost oprit excelent de Mincă în careu. Faza cea mai controversată a meciului a venit după jumătate de oră de joc. Rui Miguel l-a îmbrâncit pe Deac, iar cei doi au produs o încăierare generală în urma căreia clujeanul a fost eliminat.

Jucătorul Rapidului a scăpat doar cu un „galben” și a semnat ultimele două faze importante ale reprizei. A fost nevoie de încă două intervenții excelente ale lui Mincă, mai întâi la foarfeca laterală a portughezului și mai apoi la o lovitură de cap din apropiere. Eliminarea lui Deac a schimbat dispoziția de joc a gazdelor, care s-au retras în a doua parte a primelor 45 de minute și au închis - poate chiar mai bine decât la început - spațiile către propria poartă.

La fel a început și repriza secundă, iar Rapid nu a găsit drumul spre poarta lui Mincă și a plătit. La scurt timp după ce a trimis un al doilea atacant pe teren, echipa oaspete a rămas spectatoare la o centrare de pe stânga care nu anunța nimic. Dore a deviat inteligent pe spate spre Tade, care a scos din prima pentru șutul lui Petrucci, iar italianul l-a învins pe Buchta cu un șut excelent din afara careului care s-a oprit în vinclul porții.

Cu 20 de minute rămase din meci, CFR ar fi putut consolida avantajul său când a pornit un contraatac supranumeric. Camora a luat însă acțiunea pe cont propriu, șutând în Buchta în loc să paseze pentru un gol ca și asigurat al lui Tade. Acțiunea a venit la doar un minut după ce Mincă și-a salvat echipa de la egalare printr-o intervenție bună la șutul de la distanță a lui Niculae. Tade a avut ocazia de a-și trece în cont dubla câteva minute mai târziu, când arbitrul Alexandru Tudor a acordat penalty după o tragere de tricou a lui Sapina în careu. Francezul a făcut 2-0 transformând calm.

Rapidul a marcat în ultimul minut de timp regulamentar prin Niculae, dar era prea târziu, iar echipa bucureșteană nu se mai poate salva de la retrogradare deși a mai rămas o etapă de jucat din campionat. Ba mai mult, unul din jucătorii săi emblematici, Daniel Pancu, a fost eliminat pentru două cartonașe galbene primite în prelungirile partidei. Pentru CFR, victoria obținută în inferioritate numerică a semnalat întoarcerea în elita fotbalului intern.

Desfășurarea meciului poate fi urmărită aici.

CFR Cluj - Rapid București 2-1 (0-0)

CFR Cluj: Mincă - Tînc, Larie, Carp, Camora - Petrucci, Muniru - Jakolis (Chanturia '81), Dore (Păun '66), Deac - Tade; Antrenor: Francisc Dican

Rapid București: Buchta - Săpunaru, Sapina, Cmovs, J. Oriol - Gecov, Garai (Alves '81) - Kikas (Pancu '59), Rui Miguel (Cerlincă 76), E. Oriol - Niculae; Antrenor: Cristiano Bergodi

Marcatori: Petrucci ('61), Tade (pen '75) / Niculae ('89)

Eliminat: Deac ('29) / Pancu ('90+4)

Cartonașe galbene: Petrucci ('20), Jakolis ('79), Mincă ('80), Muniru ('86), Tînc ('88), Tade ('90+2) / Rui Miguel ('29), Săpunaru ('30), J. Oriol ('36), Cmovs ('63), Pancu ('90+2)

Arbitru central: Alexandru Tudor

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Comenteaza