CFR Cluj, la doar câțiva pași de titlul cu numărul 5 in Liga I

CFR Cluj, la doar câțiva pași de titlul cu numărul 5 in Liga I

CFR Cluj şi FCSB urmează să dispute primul meci direct din play off duminică, 14 aprilie.

Campioană în exercițiu și lider în Liga I înainte de ,,returul’’ din playoff, CFR Cluj a fost, la începutul acestui sezon, și rămâne, și în prezent, principala favorită la titlu, chiar dacă, în urma rezultatelor din runda a 4-a (CFR a remizat în Bănie, 0-0, iar FCSB a câștigat cu 2-0 meciul disputat acasă cu Sepsi), FCSB s-a apropiat la doar 3 puncte și, mai mult, cele două urmează să dispute primul meci direct din playoff duminică, 14 aprilie, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj Napoca, în cadrul ultimei etape din ,,turul’’ extrasezonului. 

 Cotele la pariuri indică un echilibru aproape perfect în derbiul de duminică

 Cele mai recente 5 meciuri directe dintre CFR și FCSB disputate la Cluj s-au terminat la egalitate, ba mai mult, 4 dintre ele chiar cu același scor, 1-1. Astfel, la casele de pariuri online, cotele pe piața 1,X,2 sunt extrem de echilibrate. Cei care vor să parieze pe clujeni o pot face la cota 2.65, un egal este cotat cu 2.95, în timp ce victoria oaspeților este creditată cu 2.80. Chiar dacă are cota cea mai mare, egalul ar putea fi din nou cel mai popular pronostic pentru acest meci în rubricile Biletul Zilei din Fotbal, prezentate pe diverse site-uri specializate în ponturi pariuri. 

 Clujenii sunt campioni și în caz de egalitate la finalul sezonului 

 După cum precizam la începutul materialului, distanța dintre cele două principale pretendente la titlu este în acest moment de doar 3 puncte, astfel încât cele două pot ajunge la jumătatea playoff-ului cu același punctaj, asigurându-ne un final de sezon incendiar, la fel cum s-a întâmplat și în alte ediții ale campionatului intern, când două sau chiar mai multe formații păstrau șanse (mai mari sau mai mici) la titlu până în ultimul moment. Totuși, feroviarii sunt cei care au asul în mâneca în 2019, fiind campioni în cazul în care vor termina la egalitate de puncte cu FCSB (sau Craiova, deși oltenii au cam ieșit din cursa pentru titlu). Motivul este simplu. La finalul sezonului regulat, în momentul în care s-au înjumătățit punctele, CFR nu a beneficiat de rotunjire, astfel că vor fi campioni și în cazul, deloc improbabil, în care vor avea același număr de puncte cu o altă echipă la finalul ultimei runde din playoff. Prin urmare, cotele pentru titlul de campioană a Ligii I in 2019 arată în acest moment astfel: 1.60 pentru CFR, 2.25 pentru FCSB și 15.00 pentru U Craiova.

 De trei ori, în ultimii 10 ani, titlul a ajuns la Cluj

 Primul din cele 3 titluri de campioană a României obținute de CFR pe parcursul ultimelor 10 ediții a fost cel din ediția 2009/2010. Sub comanda italianului Andrea Mandorlini, ,,vișinii’’ au câștigat cel de-al doilea titlu de campioană a României din istorie cu o etapă înainte de final, învingând cu 2-1 Internațional Curtea de Argeș, pe propriul stadion. Unsprezecele de start arata pe-atunci astfel: Nuno Claro-Tony, Mureșan, Cabrera, Edimar-Peralta, Dani, Culio-Deac, Traore, Bud.

 Doi ani mai târziu, în 2012, CFR se clasa din nou pe primul loc în Liga I, la capătul unui sezon dramatic, în care FC Vaslui rata prima poziție la un singur punct distanță. Ultimul meci al CFR-ului a fost de infarct, gazdele partidei, U Cluj conducând cu 2-0 până în minutul 50 (Universitatea a rămas în 10 oameni din min. 49), când Mureșan reușea să reducă din handicap înscriind din lovitură liberă. Sougou în minutul 66 și Cadu în minutul 89, din penalti, au asigurat CFR-ului cele 3 puncte cu care a obținut cel de-al 3-lea titlu de campioană a României, al doilea cu ,,Fălcosul’’ Ioan Andone pe bancă.

 Dacă peste cele două ediții amintite mai sus s-a cam așternut ,,praful’’, cu siguranță titlul obținut anul trecut, sub comanda lui Dan Petrescu, nu a fost uitat, astfel că o să menționam doar faptul că ,,vișinii’’ l-au obținut devansând FCSB cu un singur punct. În cadrul ultimei etape, CFR a câștigat cu 1-0 în fața Viitorului iar FCSB a învins Astra Giurgiu cu același scor.

Comenteaza