CFR Cluj, lider în grupa de Conference League. "Feroviarii" au reușit o nouă victorie în fața Slaviei Praga

CFR Cluj, lider în grupa de Conference League. "Feroviarii" au reușit o nouă victorie în fața Slaviei Praga
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu a învins și pe teren propriu trupa din Cehia, scor 2-0 și a urcat pe prima poziție din Grupa G a competiției continentale.

Oaspeții au început mai bine jocul din Gruia și au încercat să forțeze o deschidere rapidă de scor. Dan Petrescu a mizat pe același prim 11 ca la Praga și a abordat, așa cum era de așteptat, o atitudine pragmatică. Cu toate acestea, "feroviarii" au fost cei care au punctat primii. Olayinka l-a faultat în propriul careu pe Muhar, iar centralul a dictat penalty.

Deși era incert înaintea jocului, Ciprian Deac a fost cel care ș-a asumat executarea loviturii de pedeapsă și l-a învins pe Kolar (10). Apoi, Slavia a început asaltul la poarta campioanei României, însă defensiva clujeană a rezistat acțiunilor formației din Cehia.

După momentele de tensiune, când unui suporter i s-a făcut rău în tribune și a fost nevoie de intervenția ambulanței, tot Slavia a fost echipa mai activă. Mai mult, cu puțin timp înainte de finalul reprizei, Jurasek a fost servit excelent, dar a trimis peste din poziție ideală (44).

Partida s-a desfășurat după același scenariu și în startul actului secund. Slavia a dominat și a forțat egalarea, însă CFR Cluj a avut ocaziile mai mari. La 12 minute de la reluare, Boateng a reluat spectaculos, însă pe lângă poarta lui Kolar.

Trupa din Cehia a conitnuat să aibă inițiativă, dar nu l-a pus serios la încercare pe Scuffet, precum în partida tur. Șuturile oaspeților au trecut la distanță mare de poarta clujeană, iar tot "feroviarii" aveau să fie cei care înscriu. Cu 5 minute înainte de finalul timpului regulamentar, la o lovitură de colț, Yuri s-a înălțat în careul advers și l-a învins pe Kolar (85).

Campioana României a rezistat în continuare atacurilor echipei din Cehia, a câștigat cu 2-0 și a urcat pe primul loc în Grupa G din UEFA Conference League.

Comenteaza