CFR Cluj obține doar un punct la debutul în play-off. Remiză spectaculoasă în duelul "feroviar" cu Rapid

CFR Cluj obține doar un punct la debutul în play-off. Remiză spectaculoasă în duelul "feroviar" cu Rapid
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu a încheiat la egalitate jocul de pe teren propriu, scor 2-2.

Jucătorii celor două echipe nici nu au apucat să se așeze bine în teren că tabela s-a și modificat. Janga a fost faultat în careu de Moldovan, iar centralul a dictat penalty. Atacantul campioanei a executat puternic, fără șanse pentru portarul advers și a deschis scorul (3). Oaspeții au reușit să ofere o replică bună și au egalat 8 minute mai târziu. În urma unei acțiuni în flancul drept, Onea a centrat, iar Kait a apărut bine la prima bară și l-a învins pe Scuffet (11).

Trupa din capitală a încercat să profite de avantajul moral, iar la jumătatea reprizei același Onea l-a testat pe Scuffet cu un șut puternic, italianul a respins până la Costache și s-a opus și la șutul fostului CFR-ist (21). În ciuda ocaziei mari a oaspeților, clujenii au fost cei care au înscris. După o aruncare de la margine, Boateng a profitat de o serie de erori în defensiva Rapidului și și-a readus echipa în avantaj (23).

În minutele ce au urmat, campioana a reușit să controleze jocul și să gestioneze bine avantajul fragil de pe tabelă, în timp ce bucureștenii nu au mai oferit aceeași replică puternică. Chiar dacă Morais a exepdiat un șut periculos în finalul reprizei (44), scorul pauzei în Gruia a fost 2-1.

La revenire de la vestiare, elevii lui Dan Petrescu au jucat de aceeași manieră și au încercat să se bazeze pe contraatacuri. În schimb, jucătorii lui Adrian Mutu au intrat mai concentrați în teren și au pus probleme serioase campioanei. La 10 minute de la reluare, Onea, principalul pericol din tabăra oaspeților, a intrat în careu și l-a învins pe Scuffet cu un șut la colțul lung (55).

Rapid a continuat să forțeze și să preseze echipa clujeană, iar Costache a ratat din nou o mare ocazie, când a trimis alături din poziție ideală deși avea întreaga poartă în față (66). Acțiunile formației din Gruia au fost timide și în minutele ce au urmat, iar Scuffet a fost cel mai activ jucător al campioanei, reușind parade importante în ultimele minute ale partidei.

Prelungirile au fost trăite la intensitatea maximă, cu ocazii mari la ambele porți. Mai întâi golul lui Maglica a fost anulat după îndelungi consultări ale reluărilor ofeirte de sistemul VAR, iar mai apoi Ioniță, singur cu portarul, a ratat execuția, iar Dugandzic a fost blocat în ultima clipă. Așadar, la finalul unui joc spectaculos, CFR Cluj și Rapid au încheiat la egalitate, scor 2-2.

Comenteaza