CFR Cluj remizează cu Dinamo la București, 1-1

CFR Cluj remizează cu Dinamo la București, 1-1
Echipa clujeană a practicat un joc bun și ar fi meritat să obțină mai mult dintr-un meci plin de evenimente.

Deși am fi putut spune că miza partidei a lipsit, meciul de la București a avut o intensitate aparte și multe faze de gol, precum și faze controversate.

Golurile lui Hatem Elhamed și Camora au stabilit scorul final al unui meci care a avut de toate: penalty-uri neacordate, cartonașe roșii date și nedate, ocazii ratate și goluri surprinzătoare. Chiar dacă a jucat ultimul sfert de oră cu un om în minus după eliminarea lui Ciprian Deac, CFR-ul poate simți că a scăpat printre degete o victorie care chiar dacă nu le-a fost la îndemână, ar fi fost parțial meritată.

Partida a început într-o notă ceva mai lentă, intensificându-se constant în special în repriza secundă. Spre finalul meciului, oboseala și spațiile din apărările adverse ar fi putut arăta calea spre victorie oricăreia dintre echipe. Ionuț Larie și Camora au semnat primele ocazii ale meciului la mijlocul primei reprize, urmând ca două faze controversate să-l pună sub lumina reflectoarelor pe arbitrul Ovidiu Hațegan.

O intervenție fără minge asupra lui Gregory Tade în careul dinamovist nu a fost sancționată de acesta, ca mai apoi Hațegan să-i arate doar cartonașul galben lui Sulley Muniru după ce acesta l-a lovit cu cotul în figură pe Marius Alexe. Ocazia imensă a lui Kamil Bilinski, care și-a văzut șutul din poziție de unu la unu cu portarul respins de Mihai Mincă, a fost mai apoi umbrită de un al doilea posibil penalty neacordat, când Tade a căzut în careu după un duel cu doi adversari.

Antrenorul lui Dinamo, Flavius Stoican, l-a aruncat la pauză în luptă pe Marius Niculae, iar câteva minute mai târziu acesta a centrat la colțul scurt după o acțiune pe partea dreaptă. Elhamed a apărut eficient și a deschis scorul după ce șutul său inițial fusese blocat.

Brusc, partida s-a încins, iar doar trei minute mai târziu Camora a egalat situația pe tabelă cu o execuție surprinzătoare. Pătrunderea sa pe flancul stâng s-a încheiat cu un șut-centrare care l-a prins pe Traian Marc ieșit de pe linia porții, portarul dinamovist nereușind să intervină la timp.

În minutele ce au urmat ambele echipe ar fi putut trece în avantaj, clujenii irosind un atac promițător când trei jucători ai săi au prelungit prea mult acțiunea ofensivă în careu. Niculae ar fi putut să fie eliminat ca urmare a unei contre tari puse asupra lui Tiago Lopes, dar a primit doar cartonașul galben, o perioadă mai liniștită de joc urmând până ce culoarea roșie a fost într-adevăr arătată de Hațegan.

Deac a fost jucătorul al cărui meci s-a încheiat mai repede decât dorea, după ce acesta l-a călcat pe Bogdan Gavrilă, ratând întâlnirea cu mingea pe care o căuta. Chiar și cu un om în minus, oaspeții au rămas periculoși, profitând de spațiile lăsate în apărarea dinamovistă ca urmare a acțiunilor ofensive purtate de aceștia. Tade a semnat ultima mare ocazie a partidei chiar înainte de prelungiri, șutul său din interiorul careului fiind respins în corner de Traian Marc.

Rezultatul de egalitate nu a mulțumit pe niciuna din echipe, clujenii crezând pe bună dreptate că ar fi meritat să plece de la București cu toate cele trei puncte puse în joc. CFR-ul a fost echipa care a dominat posesia mai mult, a creat mai mult, dar și a ratat mai mult. Impresia lăsată de formația antrenată de Francisc Decan a fost una a unei echipe de prima jumătate a clasamentului - acolo unde ar și trebui să fie, dacă și-ar primi punctele înapoi ca urmare a deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv. În caz contrar, salvarea de la retrogradare este foarte improbabilă.

De partea cealaltă, Dinamo continuă să caute o a doua victorie în ultimele șapte meciuri, lui Flavius Stoican cerându-i-se demisia de către spectatori încă din debutul partidei. Măcar bucureștenii respiră un altfel de aer, fiind plasați în clasament departe de lupta pentru titlu, dar și de cea pentru evitarea retrogradării.

Vezi desfășurarea live a partidei, aici.

Dinamo - CFR Cluj 1-1

Dinamo: T. Marc - Bărboianu, A. Marc, Bunoza, Serginho - Elhamed, Grigore (Cristescu '63) - Lazăr (Niculae '46), Alexe (Gavrilă '72), Rotariu - Bilinski; Antrenor: Flavius Stoican

CFR Cluj: Mincă - Lopes, Larie, Carp, Camora - Deac, Muniru - Jakolis (Negruț '87), Dore (Vereș '78), Păun (Chanturia '70) - Tade; Antrenor: Francisc Dican

Marcatori: Elhamed ('49) / Camora ('53)

Cartonașe galbene: Niculae ('59) Bărboianu (83') / Carp ('29), Muniru ('35), Larie ('52)

Cartonaș roșu: Deac ('76)

Stadion: Dinamo

Arbitru central: Ovidiu Hațegan

Comenteaza