CFR Cluj s-a dezlănțuit la Ploiești. "Feroviarii" au făcut spectacol contra Petrolului

CFR Cluj s-a dezlănțuit la Ploiești. "Feroviarii" au făcut spectacol contra Petrolului
| Foto: facebook.com/official.fcpetrolul

Formația pregătită de Dan Petrescu a câștigat fără emoții pe terenul "Lupilor galbeni", scor 5-2, în etapa a 27-a a Superligii.

În concordanță cu diferența din clasament dintre cele două echipe, campioana a preluat inițiativa încă din start și a încercat să marcheze rapid pentru a-și ușura misiunea pe un gazon mult sub nivelul primei ligi. Presiunea pusă de "feroviari" a dat roade, iar tabela s-a modificat în minutul 11.

În urma unui contraatac, Krasniqi a șutat pe direcția portarului, Leitner a respins, însă doar până la Deac, veterenanul CFR-ului reușind să marcheze cu ușurință (11). Gazdele au răspuns imediat, prin Grozav care a reluat puțin pe lângă poartă o centrare a lui Borța. Totuși, replica ploieștenilor a fost în cele din urmă timidă și nu a pus probleme apărării campioanei.

CFR Cluj a practicat jocul care îi convine cel mai mult, contraatacul. Cu toate acestea, chiar dacă defensiva a distribuit baloane în față, acțiunile "feroviarilor" nu au mai dat roade, iar diferența la pauză era minimă, scor 0-1.

La revenirea de la vestiare, elevii lui Dan Petrescu au apăsat din nou pedala de accelerație și au majorat diferența, din faza fixă. Deac a centrat din corner, iar Bîrligea a marcat ajutându-se și de mână, dar golul a fost validat după consultarea VAR (49). Chiar dacă au făcut pasul înapoi, "feroviarii" au reușit să îi taxeze din nou pe ploieșteni.

La capătul unui contraatac venit după o ocazie a gazdelor, Krasniqi a combinat cu Deac, iar decarul CFR-ului i-a centrat lui Janga care a reluat cu capul din apropiere (66). Imediat după gol, Petrescu a decis să își odihnească o parte din titulari, însă s-a dovedit a fi inspirat și la schimbări.

Proaspăt intrat în teren, croatul Maglica a înscris pentru prima dată în tricoul vișiniu, din centrarea lui Braun (73). Minutele ce au urmat au fost cu adevărat pasionante și i-au ținut pe spectatorii de la Ploiești în picioare. Mai întâi, Petrolul a redus din diferență prin Mario Bratu (77), după ce Camora a fost depășit ușor de o pasă a lui Budescu.

La o nouă fază fixă, Boateng și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor cu un șut din marginea careului (80) pentru ca Purtic să înscrie și el de la distanță și să stabilească scorul final, 5-2 pentru CFR Cluj. Campioana obține astfel cele trei puncte și ține aproape de liderul din Superligă, Farul Constanța.

Comenteaza