CFR Cluj și-a aflat adversara din Liga Europei

CFR Cluj și-a aflat adversara din Liga Europei
CFR Cluj va disputa partida tur în data de 17 iulie, pe teren propriu, şi returul la 24 iulie, în deplasare.

Echipa CFR Cluj va întâlni echipa sârbă FK Jagodina în turul doi preliminar al Ligii Europa, primul meci fiind programat în România, conform tragerii la sorţi de luni, de la Nyon.

FK Jagodina este o echipă din oraşul Jagodina (Serbia). Culorile clubului fondat în 1919 sunt roşu-albastru. În ultima ediţie de campionat au terminat pe locul trei, după Steaua Roşia şi Partizan Belgrad. Au un stadion cu o capacitate de 10.000 de locuri. FK Jagodina este câştigătoarea cupei Serbiei în ediţia 2012-2013.

Cota cea mai mare de transfer a jucătorilor este de 440. de mii de euro conform site-ului transfermarkt. În această categorie intră mai mulţi fotbalişti ai echipei sârbe: portarul Nikola Peric, fundaşul central Aleksandar Zivanovic, mijlocaşul defensiv Vuk Mitosevic şi atacanţii Milan Djuric şi Aleksandar Pesic.

Oraşul Jagodina este situat la 136 de km de Belgrad, pe malurile râului Belica. Numele lui provine de la cuvântul căpşuni în limba sârbă. Are o populaţie de 36.092 de locuitori.

UEFA Europa League este cea de-a doua competiție fotbalistică europeană intercluburi ca valoare, după Liga Campionilor, fiind organizată de UEFA. o parte din venituri sunt împărțite echipelor și prestabilite, bazate pe rezultate, cotă de piață și audiențe. Cupa UEFA a devenit UEFA Europa League.

Această reformă a Cupei UEFA, care este însoțiță și de modificări la Liga Campionilor începând din 2009/2010, are ca scop deschiderea competițiilor europene pentru echipele din țările mai mici.

Participarea în grupele Europa League este premiată cu 640.000 de euro, cu un bonus de 60.000 de euro pe meci jucat în grupă. La victorie se acordă 140.000 de euro, iar pentru un egal, 70.000 de euro. În tururile eliminatorii se acordă încă 200.000 de euro pentru runda celor 32, 300.000 de euro pentru calificarea în optimi, 400.000 de euro în sferturi și 700.000 de euro pentru semifinale.

Echipa care pierde finala primește 2 milioane de euro, iar câștigătoarea trofeului, 3 milioane de euro. În comparație, o echipă care ajunge în grupele Ligii Campionilor primește din start 3,9 milioane de euro.

Etichete
Comenteaza