Foto CFR Cluj și Dinamo Kiev, alături de refugiații ucraineni: “Vrem să transmitem un mesaj împotriva războiului”

Oficiali ai ambelor echipe au fost prezenți la Hotelul Granata, cel care va servi drept adăpost pentru cei fugiți din calea războului din țara vecină.

La eveniment a fost prezent și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, mai mulți jucători de la CFR Cluj și Dinamo Kiev, dar și cei doi antrenori, Dan Petrescu și Mircea Lucescu. Delegațiile ambelor echipe au fost întâmpinate de mai mulți refugiați ucraineni, în cea mai mare parte copii, iar întâlnirea a fost una emoționantă.

Atât Mircea Lucescu, cât și Dan Petrescu își propun ca meciul din această seară, dintre CFR Cluj și Dinamo Kiev să fie unul pe placul spectatorilor și să transmită un mesaj de unitate și pace în Ucraina.

”E un meci cu totul special. Vrem să aducem oamenii pe stadion pentru a transmite un mesaj împotriva războiului. Va fi un joc pentru umanitate, iar toate încasările vor merge către cei care au nevoie.

Pentru noi e important să ne continuăm activitatea, e importat să joace astfel de meciuri pentru a menține ritmul. Meciul are o semnificație deosebită.

Apreciez gestul pe care l-a făcut CFR Cluj, care în condițiile unui final de campionat dificil a acceptat să ne primească și să organizeze acest meci, care trebuie să fie un semn de prietenie și de susținere. Întâlnirea cu refugiații a fost una emoționantă pentru jucători. Acești copii ar fi trebuit să fie acasă la ei”, a spus Lucescu.

“Am acceptat imediat acest amical, chiar dacă momentul pentru mine și pentru jucătorii mei nu este cel mai bun. Venim după două înfrângeri dureroase, dar asta nu e important acum. Vrem pace și să ajutăm pe cineva drag, Mircea Lucescu, cel mai important antrenor din istoria României.

Cu drag am acceptat acest meci, pentru mie nu contează rezultatul și mă rog să fie un joc fără stres și să fie mulțumiți fani. Cel mai important e poporul ucrainean, sper să îi ajutăm. Eu, alături de staff am cumpărat mai multe bilete și știm cât de important e pentru cei care și-au părăsit casele”, a declarat Petrescu.

”Nu putem spune decât că suntem bucuroși că CFR Cluj s-a implicat în acest proiect frumos. Sportul înseamnă mai mult decat fair-play, înseamnă și susținere. Este o onoare că găzduim acest meci, le mulțumim celor de la Dinamo Kiev pentru acest eveniment. Bucuria de pe fețele copiilor de azi este cel mai frumos cadou înaintea sărbătorilor”, a precizat și președintele clubului din Gruia, Cristi Balaj.

Comenteaza