CFR Cluj speră la o nouă minune în Europa League. Misiune dificilă în fața lui Rennes. Echipe probabile

CFR Cluj speră la o nouă minune în Europa League. Misiune dificilă în fața lui Rennes. Echipe probabile
| Foto: facebook.com/EuropaLeague

Formația din Gruia se pregătește de un nou duel european, împotriva echipei franceze pe care a învins-o în urmă cu două săptămâni.

Campioana României dispută cel de-al doilea meci pe teren propriu din grupele Europa League, iar adversar le va fi Rennes, echipă pe care au reușit să o învingă în etapa precedentă. Totuși, partida din Gruia va avea cu totul alte coordonate față de duelul din Bretania, din urmă cu două săptămâni. Atunci, francezii au jucat cu doi oameni mai puțin timp de o repriză, portarul bretonilor era un adolescent în vârstă de 16 ani.

Deținătoarea Cupei Franței sosește la Cluj odihnită, având în vedere că nu a disputat partida cu Nimes de la finalul săptămânii trecute din cauza condițiilor meteo și cu un goalkeeper experimentat, în vârstă de 35 de ani. În plus, Julien Stephan se va baza și pe vedeta Clement Grenier, cel care era exclus din lot înaintea întâlnirii din tur. Cu toate acestea, francezii nu au amintiri plăcute de la ultima partidă în România, joc ce s-a disputat în 2006 împotriva Rapidului, scor 2-0 pentru giuleșteni.

Un eventual succes al CFR-ului împotriva lui Rennes ar reprezenta primul succes al “feroviarilor” în fața unei echipe din Franța, pe propriul teren. În celelalte trei partide disputate în Gruia în fața formațiilor din “Hexagon”, clujenii au înregistrat două remize, 1-1 cu Saint Etienne și cu RC Lens și un eșec, 1-2, contra celor de la Bordeaux.

CFR Cluj nu se va putea baza pe Mateo Susic, care a fost eliminat în jocul din Franța. Astfel, având în vedere problemele medicale cu care s-a confruntat Peteleu în ultimele săptămâni, Dan Petrescu ar putea fi forțat să îi ofere șansa debutului european lui Mihai Butean. În rest, antrenorul campioanei ar putea folosi aceeași formulă ca și în partida tur.

Echipe probabile:

CFR Cluj: Arlauskis – Butean, Boli, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio – Deac, Traore, Omrani

Rennes: Salin – Traore, Gnagnon, Morel, Maouassa – Raphinha, Grenier, Bourigeaud, Del Castillo – Niang, Hunou

Partida dintre CFR Cluj și Rennes din Grupa E a Europa League se va disputa astăzi, de la ora 19:55.

Comenteaza