CFR Cluj ține aproape de lider. Victorie cu FC U Craiova 1948 pentru "feroviari"

CFR Cluj ține aproape de lider. Victorie cu FC U Craiova 1948 pentru "feroviari"
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Andrea Mandorlini a câștigat jocul din runda cu numărul 11 a sezonului regulat, scor 2-0.

La fel ca în meciul din Cupa României cu CSM Alexandria, "feroviarii" au deschis rapid scorul. Bîrligea a fost găsit excelent de o pasă a lui Tachtsidis, a scăpat spre poartă, iar singurul care a putut ține pasul cu el a fost Mario Camora. Atacantul i-a pasat inteligent căpitanului său, iar fundașul CFR-ului a marcat în poarta goală (2). Obișnuiți din era Dan Petrescu, clujenii au făcut imediat pasul înapoi și au așteptat mutarea adversarilor.

Replica oltenilor a fost însă una slabă, oaspeții găsind cu greu drumul spre careul gazdelor. Când joacul părea că și-a pierdut din ritm, elevii lui Andrea Mandorlini au fost scoși din amorțeală de ocazia lui Bahassa, care a ajuns într-o poziție favorabilă, dar a șutat în Sava (20). CFR Cluj a revenit în ofensivă, iar Bîrligea s-a aflat din nou în rolul de servant. Lansat de Otele, atacanul i-a întors seriviciul, iar nigerianul a preluat elegant în careu și l-a învins pe Popa din apropiere (26).

Imediat, Deac l-a testat și el pe portarul oltean, dar acesta a respins (29), pentru ca Sava să scoată o minge grea trimisă pe spațiul porții de către Radu Negru (41). Așadar, CFR Cluj conducea la pauză în Gruia, scor 2-0.

Oaspeții au ieșit cu gânduri mari de la vestiare, iar în primele 10 minute de la reluare l-au încercat pe Sava în mai multe rânduri, însă defensiva clujeană s-a asigurat că șuturile nu vin din poziții favorabile, iar tânărul goalkeeper nu a întâmpinat probleme. Andrea Mandorlini a simțit momentul și a mutat imediat.

Proaspăt intrat pe teren, Luka Juricic a reușit să marcheze cu o lovitură de cap, însă reușita sa a fost anulată din cauza unui offside, precum în meciul cu Rapid (64). Chiar dacă golul nu a fost contabilizat, din acel moment oltenii au pierdut orice fel de inițiativă. Doar CFR Cluj a mai contat din punct de vedere ofensiv, însă chiar și așa ocaziile au apărut greu.

Până la final, un nou gol marcat de Juricic a fost anulat tot pe motiv de offside (82), însă "feroviarii" nu au avut emoții, s-au impus cu 2-0 și rămân în cursa de urmărire a liderului din Superligă, FCSB.

Comenteaza