CFR, cu gândul la titlu pentru 2017: "Odată ajunși în play-off, vom îndrăzni să ne propunem mai mult"

CFR, cu gândul la titlu pentru 2017:
Oficialul "feroviarilor", Iuliu Mureșan, a tras linie după rezultatele obținute de CFR Cluj în prima parte a sezonului și anunță pe ce posturi va căuta întăriri în perioada de mercato.


">

Echipa din Gruia ocupă locul 6 după 21 etape, cu 30 puncte, din care 10 victorii, 6 remize și 5 înfrângeri. Elevii lui Vasile Miriuță au înscris 34 goluri și au primit 20, având cel mai bun atac din campionat în acest moment, cu un gol mai mult față de Dinamo și Gaz Metan Mediaș. Victoriile cu Steaua (2-1, deplasare), Dinamo (2-0, deplasare), Voluntari (5-0, acasă) și Astra Giurgiu (5-1, respectiv 2-1) sunt cele mai importante rezultate obținute de CFR Cluj în actuala stagiune de campionat.

Ați încheiat pe locul 6 acest an. Credeți că se putea mai bine, ținând cont că ați început cu o penalizare de 6 puncte ?

"Da, eu zic că se putea mai bine. Am obținut puține puncte în ultimele meciuri și din această cauză, nu putem spune că suntem mulțumiți în totalitate", a declarat președintele "feroviarilor", Iuliu Mureșan, pentru ZIUA de CLUJ.

Ce așteptări aveți de la 2017 ?

"Ne dorim foarte mult să terminăm pe loc de play-off, pentru că odată ajunși acolo, vom îndrăzni să ne propunem mai mult. Așteptăm, de asemenea, infuzii de capital la echipă", a spus acesta.

Pe ce posturi credeți că aveți nevoie de întăriri ?

"Ne-ar trebui un mijlocaș lateral. Avem nevoie și de o alternativă pentru Filipe Nascimento, pentru că el nu poate juca în toate meciurile. În rest, stăm bine", a adăugat Mureșan.

Campionatul se va relua destul de repede, pe 4 februarie, cu Steaua.

"Prea repede. Din păcate, numai la noi se întâmplă aceste lucruri. Sunt din ce în ce mai puține echipe, dar jucăm foarte multe meciuri. Trebuie să facem față și să luptăm pentru obiectivul nostru: play-off-ul. Suntem în grafic și în Cupă, pe care dorim să o păstrăm și în 2017. În fiecare an am dat importanță acestei competiții", a afirmat oficialul formației din Gruia.

Pe cine vedeți favorită la titlu ?

"E greu de spus. Nu mai înțelegi nimic din ce se întâmplă. Toate echipele din față sunt favorite, iar în play-off orice este posibil, având în vedere că se înjumătățesc punctele. Dacă prinzi o serie de câteva meciuri bune, poți câștiga titlul chiar și de pe locul 6", a subliniat el.

Naționala va reveni la Cluj anul viitor. Vor sparge gheața "tricolorii" având în vedere că nu au câștigat aici niciodată ?

"Important este ca terenul de pe Cluj Arena să se prezinte în condiții optime și echipa să fie concentrată pentru a câștiga puncte. Dacă mai pierdem un meci, va fi foarte greu să ne mai calificăm la Mondiale. E foarte bine că stranierii au evoluții constante, vor veni cu o mentalitate bună de la echipele lor", a spus Iuliu Mureșan.

Ce mesaj aveți pentru fani ?

"În primul rând, vreau să le urez Sărbători Fericite și sper să fie alături de noi în număr cât mai mare. Pentru ei muncim și cu ajutorul lor vrem să ne atingem obiectivele", a mai spus oficialul de la CFR Cluj.

Următorul meci al trupei lui Vasile Miriuță va avea loc pe 4 februarie 2017, acasă, cu Steaua. În tur, formația clujeană s-a impus cu 2-1 prin dubla atacantului Cristi Bud. CFR este calificată, de asemenea, în sferturile Cupei României, după ce a eliminat CSM Râmnicu Vâlcea (1-0) și CSM Politehnica Iași (2-0).

Comenteaza