CFR îi caută înlocuitor lui Sergio: doi italieni sunt pe lista lui Paszkany

CFR îi caută înlocuitor lui Sergio: doi italieni sunt pe lista lui Paszkany
Aventura lui Paulo Sergio pe banca CFR-ului se apropie de final după seria neagră de rezultate din Liga I.

Conducerea clubului îi caută deja înlocuitor antrenorului portughez şi ar putea opta pentru piaţa italiană, având mai multe nume pe listă. Walter Novellino şi Pasquale Marino sunt doi dintre tehnicienii accesibili formaţiei din Gruia, ei afându-se pe lista clubului şi în toamna trecută.

„Nu se pune problema ca Paulo Sergio să plece de la echipă, vom discuta prelungirea angajamentului său", spunea în urmă cu ceva timp finanţatorul CFR-ului, Arpad Paskzany. Oficialii clubului l-au reconfirmat astfel pe portughez, dar rezultatele din ultima perioadă i-au făcut să-şi piardă răbdarea. CFR-ul e la opt meciuri consecutive fără victorie, iar Sergio pare că nu mai găseşte soluţii de redresare a jocului. Contractul său expiră în luna iunie, însă Paszkany nu vrea să-l mai prelungească! CFR-ul îi caută un succesor lui Sergio pe banca tehnică şi vrea să opteze pe piaţa italiană. Walter Novellino a intrat din nou vederile formaţiei clujene, la fel ca şi Pasquale Marino.

De altfel, înainte de instalarea lui Sergio la CFR, în toamnă, Novellino şi Marino au negociat, pe rând, preluarea formaţiei, dar au refuzat în ultimul moment să vină la Cluj. „Am discutat cu CFR, dar pentru mine a prevalat familia. Mă gândesc de fiecare dată la o ofertă din străinătate, dar pentru mine e foarte important să antrenez în Sere A", a explicat Novellino în presa italiană după ce negocierile cu echipa clujeană s-au sistat.

Refuzaţi în ultimul moment, clujenii s-au reorientat către Paquale Marino. Discuţiile au avansat într-atât de mult încât Marino chair îşi dăduse acordul să o antreneze pe CFR. „Am avut discuţii şi am acceptat oferta, am fost la un pas de a semna contractul. Am spus că mă duc, dar a doua zi am analizat mai bine şi mi-am dat seama ce îmi doresc de la cariera mea şi le-am transmis celor de la CFR că renunţ, că vreau să rămân în Italia. Nu doream să ies din circuit în Seria A, acesta este motivul pentru care nu am mai preluat formaţia din Cluj. Tot respectul, însă, pentru cei de acolo, mi-au lăsat impresia că sunt cu adevărat profesionişti. Am rămas în relaţii bune şi aşa suntem şi acum", a explicat Pasqaule Marino într-un interviu acordat Sky Sports Italia.

În prezent, Walter Novellino o antrenează pe Modena (locul 7 în Serie B) şi va deveni liber de contract în vară, când îi expiră angajamentul. În carieră, el le-a mai antrenat pe Gualdo, Perugia, Ravenna, Venezia, Napoli, Piacenza, Sampdoria, Torino, Reggina şi Livorno.

Pasquale Marino este liber şi îşi caută echipă. În carieră le-a mai pregătit pe Milazzo, Ragusa, Foggia, Arezzo, Catania, Udinese, Parma şi Genoa.

CFR Cluj a câştigat 3 titluri de campioană în istorie, două cu Ioan Andone şi unul cu Andrea Mandorlini. Conducerea clubului a anunţat deja că principalul obiectiv pentru sezonul următor va fi câştigarea campionatului.

 

Comenteaza