CFR intră în focul Ligii şi întâlneşte campioanei Cehiei

CFR intră în focul Ligii şi întâlneşte campioanei Cehiei
Formaţia lui Ioan Andone are şansa de a face uitată impresia proastă
din debutul campionatului şi ţinteşte o victorie împotriva lui Slovan Liberec.

Partida care contează pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor se dispută în această seară, de la 21:45, pe arena Dr.Constantin Rădulescu şi va fi transmisă în format live-text pe ziuadecj.ro. „Feroviarii" vor încerca să obţină primul succes din acest sezon după înfrângerea din Supercupă, cu Dinamo, şi remizele cu Gaz Metan, respectiv Ceahlăul Piatra Neamţ.

Campioana nu se regăseşte în noul sezon, iar Andone este îngrijorat înaintea dublei „de foc" cu Slovan, care-şi va consuma primul episod în această seară. Deşi a transferat şase fotbalişti noi în vară, CFR-ul pare lipsită de vlagă, are carenţe mari în joc şi suferă de lipsă de creativitate la mijlocul terenului. Primul semnal de alarmă a fost tras în Supercupa cu Dinamo, pierdută de "feroviari" la loviturile de departajare. Au urmat apoi două întâlniri accesibile, cu Gaz Metan Mediaş, pe teren propriu şi Ceahlăul Piatra Neamţ, în deplasare, dar ambele jocuri s-au încheiat la egalitate, 1-1 şi 2-2. Din nou, omul cu golul s-a numit Pantelis Kapetanos, care a punctat în toate cele trei întâlniri.

De departe, Slovan se anunţă cel mai dificil adversar, lucru sesizat şi de Ioan Andone: "Era cea mai puternică echipă pe care am fi putut să o întâlnim, dar vom juca la victorie şi sper să ne calificăm. Va fi o dublă manşă dificilă şi trebuie să luptăm şi să fim concentraţi pentru a câştiga", a explicat „Fălcosul". Liberec a început şi ea campionatul, dar în forţă, câştigând în prima etapă din Cehia, cu 4-0 pe terenul lui FK Pribram. Slovan este campioana Cehiei în exerciţiu, câştigând liga la mare luptă cu rivalele Sparta Praga şi Viktoria Plzen. Interesant este faptul că CFR Cluj le-a întâlnit pe Sparta şi Plzen în pregătirea de vară şi a pierdut ambele partide fără să mişte în front.

Andone şi-a stabilit şi lotul pentru meciul cu cehii şi va opera câteva modificări în formula de start, forţat şi de conjunctură. Maftei şi Piccolo sunt suspendaţi şi nici nu au fost trecuţi pe lista UEFA, Panin nu a prins nici el lista, iar acestora li se mai adaugă Hora, Rui Pedro, Godemeche, Liviu Ganea şi Celestino. Totuşi, antrenorul va putea miza pe Mario Felgueiras, după ce în primele meciuri l-a utilizat pe Stăncioiu în poartă.

O echipă probabilă ar putea arăta astfel: Felgueiras - Pinto, Cadu, Rada, Camora - Deac, Mureşan, Vass, Valente - Sougou - Kapetanos.

De cealaltă parte, cehii ar putea începe meciul cu: Bièík - Liuika, Tóth, Keliè, Fleisman - Kusnír, Vácha, Stajner, Bosanèiè, Breznaník - Sural. Meciul dintre CFR Cluj şi Slovan Liberec se joacă în această seară, de la 21:45, şi va fi transmis în format live-text pe ziuadecj.ro.

10.000 de fani aşteptaţi în tribune

Lipsa victoriilor din noul campionat a îndepărtat spectatorii de pe arena din Gruia. În ciuda preţurilor accesibile la bilete (5 lei cel mai ieftin), lumea nu se înghesuie la meci. La ora partidei se preconizează undeva la 10.000 de spectatori, în cel mai fericit caz.

 

Comenteaza