CFR ratează al doilea obiectiv al anului. Clujenii au remizat la Giurgiu, iar Astra merge în finala Cupei

CFR  ratează al doilea obiectiv al anului. Clujenii au remizat la Giurgiu, iar Astra merge în finala Cupei

După ce au cedat în partida din Gruia, scor 3-1, “feroviarii” nu au putut să învingă nici pe terenul fostei campioane, într-o partidă care s-a încheiat 2-2.  

Începutul parrtidei de la Giurgiu a fost unul echilibrat. Echipa din Gruia a avut inițiativa și a jucat mai ofensiv, însă fără să reușească acțiuni concrete la poarta lui Lazar. Treptat, jocul a prins ritm, iar Males l-a încercat de două ori pe goalkeeper-ul advers, cu șuturi de la distanță. Gazdele au răspuns prin Zoua, dar șutul atacantului a fost pe centrul porții.

După o jumătate de oră de joc, CFR a trăit căteva minute de coșmar. Mai întâi, Butean a deschis scorul cu o execuție frumoasă din lovitură liberă, iar apoi Alibec a înscris din penalty, după ce Mureșan l-a faultat pe Gheorghe în careu. Totuși, cu trei minute înainte de pauză, Costache a redus din diferență, iar după 45 de minute de joc, scorul era 2-1 pentru Astra.

CFR-ul a început ofensiv și actul secund, iar Costache a trecut pe lângă gol, la două minute de la reluare. Dan Petrescu a forțat și l-a introdus în teren pe Țucudean și atacantul nu a dezamăgit. Golgheterul campioanei a obținut un penalty, pe care Deac l-a ratat. Totuși, la doar două minute, Costache a fost din nou în prim plan și a reușit să egaleze. Deși au stat mai mult în jumătatea gazdelor, “feroviarii” nu au mai reușit să înscrie până la final. Minutele de prelungire au fost marcate de accidentarea lui Omrani, care a căzut pe teren, după un duel cu Erico și a avut nevoie de intervenția ambulanței. Partida s-a încheiat la egalitate, 2-2, iar Astra s-a calificat în finala Cupei României, cu scorul general de 5-3.

Echipe de start:

Astra Giurgiu: Lazar – Butean, Cestor, Erico, Radunovic – Roșu (Biceanu ‘89), Romario – Gheorghe (Begue ‘73), Alibec, Llullaku – Zoua (Dima ‘75)

CFR Cluj: Jesus Fernandez – Peteleu, Mureșan, Lang, Camora (Manea ‘46) – Hoban, Males – Ioniță (Deac ‘35), Moutinho (Țucudean ‘61), Costache – Omrani

Clujenii revin la lupta din campionat, iar luni vor juca pe propriul teren, împotriva Viitorului. Partida se va disputa pe arena din Gruia, de la ora 21:00.

Comenteaza