CFR-ul, o posibilă candidată la titlu

CFR-ul, o posibilă candidată la titlu
CFR Cluj va întâlni pe teren propriu o altă favorită la titlul de campioană a României, Astra Giurgiu, în derby-ul etapei a şaptea a Ligii I la fotbal, după ce etapa precedentă a reuşit o victorie surprinzătoare, 2-1, pe terenul celor de la Petrolul Ploieşti.

Feroviarii ezită să spună cu voce tare faptul că se vor implica în lupta pentru titlul de campioană, deşi situaţia din clasament şi ultimele rezultate, trei victorii consecutive în campionat: 2-0 cu Viitorul în deplasare, 4-1 cu Gaz Metan acasă şi 2-1 cu Petrolul pe terenul galben-albaştrilor, le dă dreptul să spere la acest lucru. După şase etape echipa lui Miriuţă se află pe locul patru, cu 15 puncte, la două de liderul Astra, pe care o va întâlni pe teren propriu sâmbătă de la 21:00. 

În acest sens finanţatorul Arpad Paskany a întărit serios lotul, mai ales în atac prin aducerea congolezului Ferebory Dore, în vârstă de 24 de ani, care a fost împrumutat pentru 30.000 de euro, la care se poate adăuga suma de 270.000 de euro în vara anului viitor, în situaţia în care va fi activată clauza de cumpărare. Cu toate acestea, preşedintele Iuliu Mureşan spune că echipa nu se va bate pentru titlul de campioană în acest an.

De cealaltă parte, ocupanta primului loc a Ligii I, Astra Giurgiu, are probleme din punct de vedere financiar din cauza restanţelor salariale către jucători, de trei luni. Din această cauză fotbaliştii au refuzat să se antreneze în cursul zilei de joi, făcând doar o şedinţă uşoară de pregătire. Totodată, nici staff-ul tehnic al giurgiuvenilor nu şi-a mai primit banii din aprilie. Astfel, cei din Gruia au tot dreptul să spere la un rezultat pozitiv.

Miriuţă ar putea alinia următorul unsprezece: Felgueiras - Susici, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy - Deac, Costea, Tade - Dore.

Partida CFR Cluj – Astra Giurgiu se va disputa pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, sâmbătă, 13 septembrie, cu începere de la ora 21:00.

Comenteaza