CFR-ul se blindează în cazul Weldon

CFR-ul se blindează în cazul Weldon
Oficialii din Gruia au luat legătura cu Federaţia Portugheză de Fotbal şi aşteaptă “unda verde” pentru a-l transfera pe atacantul Weldon Santos de Andrade de la Benfica.

Benfica Lisabona nu vrea să renunţe la atacantul Weldon Santos de Andrade şi susţine că "feroviarii" trebuie să achite 200.000 de euro pentru fotbalist. Clujenii nu vor să plătească suma, afirmând că jucătorului îi expiră contractul la finalul acestei luni, iar apoi poate semna cu orice echipă. Cazul a ajuns la forurile specializate din Portugalia.

"Weldon va fi la 1 iulie (mâine - n. red.) la antrenamente la CFR", susţinea în urmă cu câteva zile finanţatorul "feroviarilor", Arpad Paszkany. Transferul verii în Gruia este însă şi acum în impas, Benfica Lisabona argumentând că brazilianul nu poate pleca liber de contract sub nici o formă. La început, lusitanii au solicitat 500.000 de euro în schimbul fotbalistului, iar apoi au scăzut suma până la 200.000 de euro. Conducerea CFR-ului a rămas fermă pe poziţie: "Nu plătim nimic, el este liber de contract", a parat Paszkany. Între timp, Benfica l-a anunţat pe fotbalist că nu mai face parte din lot, iar acesta se pregăteşte separat, aşteptând transferul la CFR.

Pentru a grăbi mutarea, oficialii clujeni s-au consultat cu mai mulţi avocaţi, specializaţi în litigii, şi au luat legătura inclusiv cu Federaţia Portugheză de Fotbal pentru a-şi căuta dreptatea. "Sunt profesionişti care se ocupă de acest caz, nu este nimic întâmplător în declaraţiile lui Paszkany. S-a vorbit inclusiv cu federaţia portugheză şi sunt premise ca Weldon să vină la 1 iulie sau, cel târziu, la începerea celui de-al doilea cantonament", a declarat un apropiat al formaţiei din Gruia. Fotbalistul îşi doreşte să ajungă la CFR, dar nu ştie deocamdată când se va întâmpla acest lucru, fapt confirmat chiar de unul dintre impresarii săi, Ayhan Huseynoglu: "El poate să vină, dar nu chiar în acest moment. Este o chestiune de zile. Sunt discuţii, vrea să vină, dar atât vă pot spune în prezent", a declarat agentul, pentru ZIUA de CLUJ. Acesta a refuzat să ofere alte detalii legate de situaţia contractuală a lui Weldon.

Weldon Santos de Andrade este cel mai aşteptat transfer al verii la CFR Cluj, fiind considerat de tehnicianul Jorge Costa drept atacantul perfect pentru sistemul 4-3-3 pe care l-a implementat echipei. În vârstă de 30 de ani, Weldon s-a format ca fotbalist la celebrul club brazilian Santos. A trecut ulterior pe la Brasiliense, Sport Recife, Ponte Preta, Al-Nasr, Cruzeiro, Socheaux, Troyes, Sport Recife, Belenenses şi Benfica Lisabona. La Benfica i-a avut drept concurenţi pe post pe Oscar Cardoso şi Javier Saviola, astfel că a jucat foarte puţin, totalizând doar patru apariţii în tricoul "vulturilor" în campionatul 2010-2011. Weldon a mai fost propus în România echipelor Steaua Bucureşti şi Rapid, în 2008, pe când evolua la Cruzeiro.

Dacă va ajunge la CFR, el va fi al şaselea transfer al verii, după Sougou, Lionn, Garcia, Camora şi Ronny. De asemenea, gruparea clujeană mai caută un portar, post unde CFR-ul a avut mereu probleme în ultimii ani.

1.000.000 de euro

este valoarea de piaţă a lui Weldon, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de.

 

Comenteaza