Chinuitor. Universitatea Cluj a smuls cu noroc un punct la Galați

Chinuitor. Universitatea Cluj a smuls cu noroc un punct la Galați
| Foto: FC Universitatea Cluj

La capătul unei partide în care jocul fost sub standardele ligilor inferioare, trupa lui Toni Petrea a remizat pe terenul nou promovatei Oțelul, scor 1-1.

Încă din primele secvențe ale jocului, "studenții" și-au propus să preia inițiativa și să controleze partida. Gazdele au fost de acord cu abordarea clujenilor, în special din cauza faptului că "Șepcile roșii" nu s-au aproapiat prea tare de careul gălățenilor.

Problemele Universității la construcție au fost din nou evidente, iar între cele trei compartimente a părut în multe momente că nu există nicio legătură. Abia în ultimele 10 minute ale reprizei, meciul a prins ritm, iar Popa a încercat un șut puternic, din unghi, însă fără succes (37).

Imediat, Alex Chipciu a preluat în careu o minge lungă, a întors un adversar, dar l-a luat la țintă pe portarul advers (39). Situația clujenilor devenea și mai complicată în minutul 43, când Jardan a înscris, dar reușita a fost anulată cu ajutorul VAR. Așadar, scorul pauzei a fost 0-0.

Nici după revenirea de la cabine elevii lui Toni Petrea nu au fost mai inspirați. Perioada de odihnă nu le-a limpezit ideile "studenților", iar evoluția a fost în continuare una dezolantă. Mai mult, după aproape o oră de joc, Tănasă a centrat din flancul stâng în centrul careului de unde Alex Pop, nemarcat, a deschis scorul (59).


Șocul golului primit a fost resimțit de echipa clujeană, care nu a avut nicio reacție deși era condusă pe terenul unei nou promovate. Singura replică a venit, surprinzător, din partea lui Ianis Stoica, cel care a trimis din marginea careului aproape de bara porții apărate de Stoian (68).

Odată cu trecerea timpului, jucătorii Universității Cluj au devenit mai crispați și mai lipsiți de idei. Când totul părea pierdut, Tescan a urmărit un balon șutat de Chipciu, a fost oprit din cursă de portarul Stoian, iar centralul a dictat penalty. Nistor și-a asumat răspunderea și a restabilit egalitatea de la 11 m (90+1). Astfel, "studenții" obțin cu mare șansa un punct pe terenul Oțelului. 

Comenteaza