Chipciu, resemnat după ce a ratat prezența la EURO: "Dacă aș fi comparat cu fundașii stânga din țară, cred că aș fi acolo, dar asta e alegerea selecționerului"

Chipciu, resemnat după ce a ratat prezența la EURO: "Dacă aș fi comparat cu fundașii stânga din țară, cred că aș fi acolo, dar asta e alegerea selecționerului"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Căpitanul Universității Cluj crede că ar fi putut face parte din lotul României pentru turneul final, însă nu critică alegerea lui Edi Iordănescu.

Deși echipa națională suferă pe postul de fundaș stânga, iar Alex Chipciu a avut un sezon bun pe acea poziție, selecționerul a decis ca din lot să facă parte doar Nicușor Bancu, iar căpitanul Universității Cluj să rămână acasă.

Cu toate acestea, Chipciu susține că nu poate critica decizia selecționerului, chiar dacă e de părere că se numără printre cei mai buni fundași stânga din țară.

"Sincer, dacă eram mai tânăr, probabil că egoul era mult mai mare, m-aș fi simțit nedreptățit. Din punct de vedere fotbalistic - la câți jucători sunt acolo, 26 - poate aș fi fost în primii 26 de jucători ai României raportat la evoluțiile avute la echipa de club și la poziția de fundaș stânga mai ales.

Dacă aș fi comparat cu fundașii stânga din țară, cel puțin, cred că aș fi acolo, dar asta e alegerea selecționerului. În același timp, eu n-am avut nicio contribuție la această calificare, n-am fost deloc, iar echipa națională s-a transformat în ultimul timp mai mult într-o echipă de club, cu aceeași jucători mereu, indiferent de formă, că joacă, că nu joacă.

Acum e mai privată echipa națională. E posibil să dea roade acest sistem și să facem performanță sau e posibil să nu dea roade și să apară lumea să spună de ce nu l-ai luat pe Mitriță, ori pe Chiricheș. E decizia selecționerului, el își asumă, el va fi primul lăudat sau primul criticat. Noi sperăm să fie lăudat", a declarat Chipciu pentru Pro TV.

De-a lungul carierei, jucătorul Universității Cluj a jucat 47 de meciuri pentru echipa națională, a înscris de 6 ori și a reprezentat România la EURO 2016.

Comenteaza