Christoph Daum pregătește tactici speciale pentru a-l opri pe Lewandowski

Christoph Daum pregătește tactici speciale pentru a-l opri pe Lewandowski
România va evolua vineri, 11 noiembrie 2016, pe Arena Națională din Capitală, împotriva reprezentativei Poloniei, în cel de-al patrulea meci din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018.

Selecționerul Naționalei, Christoph Daum (63 ani), a declarat că jucătorii săi s-au pregătit intens în ultimele zile și e convins că "tricolorii" pot obține un rezultat la care puțini se așteaptă.

"Întâlnim un adversar puternic, însă cred că prin forța grupului și printr-o bună organizare putem să scoatem un rezultat pozitiv. Lewandowski e un fotbalist extraordinar. Ne vom lua măsuri împotriva lui, dar nu putem pune doi sau trei jucători în marcaj la el. Am înțeles că vom evolua în fața unui public numeros și asta mă bucură. Avem nevoie de sprijinul fanilor vineri seara", a declarat antrenorul german pe FRF.ro.

Fundașul Dragoș Grigore (30 ani) a atras atenția, însă, că Robert Lewandowski nu este singurul pericol pentru defensiva României. Vârful de 28 ani a înscris 5 goluri în actuala campanie de calificare. Lewandowski este, totodată, pe locul 4 în topul celor mai buni marcatori din istoria selecționatei Poloniei, cu 40 reușite.

"Toată lumea știe că este un jucător important, unul foarte bun. Însă eu mă pregătesc pentru întreaga echipă a Poloniei, pentru că grupul lor este unul valoros. Mă bucură revenirea lui Vlad Chiricheș. Dacă vom face cuplu în linia defensivă, sper să jucăm bine și să demonstrăm că avem valoare. Nu ne mai permitem să pierdem puncte acasă. Am făcut-o în meciul cu Muntenegru. Va fi dificil, dar sperăm să ne ridicăm la cel mai înalt nivel și la sfârșitul celor 90 minute să fim fericiți", a spus jucătorul lui Al-Sailiya, joi, pe Agerpres.

Tehnicianul polonezilor, Adam Nawalka (59 ani), își dorește ca echipa sa să controleze partida încă din primul minut.

"Sunt convins că mâine vom arăta tot ce am pregătit în aceste zile. Vom face tot posibilul ca să câștigăm meciul cu România. Suntem pregătiți pentru un meci greu. Întâlnim o echipă care în ultima perioadă a arătat o organizare foarte bună. Daum este un antrenor valoros, care a câștigat campionate în Germania și Turcia. Cu siguranță România are un plan de joc, dar important este cum ne vom prezenta noi. Toți jucătorii au primit informații despre adversarii direcți. Cunoaștem atât calitățile lor, câte și pe ale noastre", a afirmat Nawalka.

România - Polonia se va disputa vineri seara, pe Arena Națională din Capitală, de la ora 21:45. Partida va putea fi urmărită la televizor pe TVR 1.

Clasamentul Grupei E

1.Muntenegru 7 puncte
2.Polonia 7 puncte
3.ROMÂNIA 5 puncte
4.Danemarca 3 puncte
5.Kazahstan 2 puncte
6.Armenia 0 puncte

Comenteaza