Cifre foarte slabe în debutul la CFR Cluj a atacantului pentru care patronul Varga a plătit de 2,5 milioane de euro

Cifre foarte slabe în debutul la CFR Cluj a atacantului pentru care patronul Varga a plătit de 2,5 milioane de euro
| Foto: colaj ZIUA de CLUJ - sursa foto Facebook CFR Cluj

Crescut la Academia Hagi, Louis Munteanu a ajuns la CFR Cluj în actuala perioadă de mercato de la Fiorentina, formație pentru care nu a jucat niciun minut la seniori.

Cele două cluburi, Fiorentina şi CFR Cluj, ar fi ajuns la un acord pentru o sumă de transfer uriașă pentru România, 2.5 milioane de euro pentru Louis Munteanu, iar Dan Petrescu l-a trimis în teren ca titular în derby-ul Clujului. Astfel Louis Munteanu (22 de ani) a debutat la CFR Cluj în derby-ul cu 'U' Cluj, scor 2-3, din etapa cu numărul 4 a SuperLigii României. 

Însă, potrivit SofaScore, Munteanu a avut cifre care nu îi fac deloc cinste, deși e adevărat că se află la primul său meci oficial din acest sezon. Vara aceasta bifase 19 minute, respectiv 46 pentru Fiorentina, în amicalele cu Reggiana și Preston. "Trebuie să lucrez mult la moralul jucătorilor. Munteanu nu are ritm, nu are meciuri în picioare", a spus Dan Petrescu după meci. 

Louis Munteanu a primit după meciul pierdut pe teren propriu nota 6,7, a doua cea mai mică din tabăra titularilor de la CFR Cluj, după Matei Ilie (6,1), transmite digisport.ro.  

Cifre foarte slabe în debutul la CFR Cluj pentru atacantul Louis Munteanu:
- un singur șut (pe poartă)
- un dribling reușit din două încercate
- 16/28 pase reușite (57%)
- două pase-cheie
- nicio centrare reușită din una încercată
- nicio minge lungă reușită din una încercată
- 2/8 dueluri la sol câștigate
- 1/3 dueluri aeriene câștigate
- 18 pierderi de posesie a mingii
- două faulturi comise
- un fault suferit

Salariul lui Louis Munteanu este, de asemenea, mare, 30.000 de euro pe lună, și va crește cu câte 5.000 de euro pe durata celor cinci ani de contract. Astfel, în anul 5 la CFR Cluj, Louis Munteanu ar ajunge să câștige 50.000 de euro pe lună.

Louis Munteanu este al doilea cel mai scump fotbalist din istoria lui CFR. Clujenii au plătit mai mult doar pentru aducerea lui Christian Fabbiani, cumpărat cu 3 milioane de euro de la Lanus, în 2007. CFR Cluj a plătit tot 2.5 milioane de euro pentru transferul lui Alvaro Pereira de la Argentinos Juniors, din 2008, mai notează digisport.ro

CITEŞTE ŞI: Debutul lui Louis Munteanu, analizat de Dan Petrescu. Ce a spus antrenorul

Comenteaza