Cinci fotbaliști ai cluburilor clujene, la echipele naționale. CFR câștigă la limită duelul cu “U” Cluj

Cinci fotbaliști ai cluburilor clujene, la echipele naționale. CFR câștigă la limită duelul cu “U” Cluj
| Foto: frf.to

Cinci jucători ale celor două rivale din oraș au fost convocați pentru acțiunile loturilor naționale din luna octombrie, formația din Gruia fiind reprezentată de trei fotbaliști, în timp ce “studenții” sunt reprezentați de doi fotbaliști.

Loturile naționale ale României revin din nou în prin plan, după o perioadă în care echipele de club au fost în lumina reflectoarelor. Luna octombrie aduce dueluri importante, atât pentru seniori cât și pentru juniori. Dacă naționala mare are de jucat împotriva Insulelor Feroe și a Norvegiei, selecționata U21 joacă două meciuri tari acasă, împotriva Ucrainei și Irlandei de Nord, în timp ce “tricolorii mici” de la U19 evoluează împotriva Serbiei, Spaniei și Lituaniei.

Pentru cele două meciuri din preliminariile Campionatului European 2020, selecționerul Cosmin Contra a convocat doi jucători ai campioanei CFR Cluj. Este vorba despre Ciprian Deac și Mihai Bordeianu, cei care au fost evoluat pentru “tricolori” și în precedenta acțiune. Deac a jucat împotriva Spaniei, în timp ce Bordeianu a debutat la națională în duelul cu Malta.

Primul meci al României va fi în Insulele Feroe, în 12 octombrie, iar trei zile mai târziu, elevii lui Contra vor primi vizita Norvegiei.

După ce au pierdut primul meci al preliminariilor pentru EURO 2021, “tricolorii mici” pregătiți de Mirel Rădoi vor avea parte de două meciuri tari pe teren propriu. Pentru partidele cu Ucrain și Irlanda de Nord, selecționerul i-a convocat pe Cosmin Dur-Bozoancă de la Universitatea Cluj și pe Alex Pașcanu de la CFR Cluj. Dacă fundașul campioanei a fost unul dintre stâlpii echipei care ajungea în semifinalele Campionatului European, portarul “Șepcilor roșii” nu a debutat încă pentru selecționata U21.

Naționala de tineret va juca două meciuri pe teren propriu, în 10 octombrie împotriva Ucrainei și în 14 octombrie împotriva Irlandei de Nord.

Singura dintre cele trei selecționate care a și apucat să dispute un joc este Naționala U19. Jucătorii pregătiți de Laurențiu Roșu au evoluat împotriva Serbiei, iar rezultatul final a fost 1-1, după ce românii au ratat un penalty în finalul jocului. Fundașul Universității Cluj, Tudor Telcean, a fost convocat pentru acțiunea “tricolorilor” și a fost integralist în partida contra Serbiei.

Pentru selecționata U19 urmează duelul cu Spania din 11 octombrie și cel cu Lituania din 14 octombrie. La Turul de Elită se califică primele două clasate din fiecare grupă, în timp ce la Campionatul European din vara anului viitor vor participa cele șapte câștigătoare ale grupelor de la Turul de Elită și țara gazdă, Irlanda de Nord.

Comenteaza