Cine e Neman Grodno, prima adversară europeană a CFR-ului. Clubul are doar două trofee în palmares

Cine e Neman Grodno, prima adversară europeană a CFR-ului. Clubul are doar două trofee în palmares
| Foto: facebook.com/fcneman

Formația din Gruia și trupa din Belarus se vor înfrunta în turul al doilea preliminar al UEFA Conference League.

Grație unui coeficient solid, CFR Cluj a avut statut de cap de serie la tragerea la sorți și va da în prima dublă europeană a stagiunii peste un adversar ce pare facil la prima vedere. Oponenta "feroviarilor" va fi Neman Grodno, vicecampioana și câștigătoarea Cupei din Belarus.

Clubul înființat în 1964 joacă de 33 de ani pe prima scenă a fotbalului bielorus, iar în stagiunea precedentă a încheiat pe locul secund, la 7 puncte de campioana Dinamo Minsk, în timp ce în actuala stagiune, după 12 etape, Neman Grodno ocupă tot locul al doilea, la două lungimi de liderul Torpedo Zhodino.

Pe lângă Cupa cucerită în luna mai, viitoarea adversară a CFR-ului din UEFA Conference League mai are în palmares același trofeu câștigat cu mai bine de 30 de ani în urmă, în stagiunea 1992-1993.

Pe lângă jucătorii autohtoni, din lotul celor de la Neman Grodno fac parte și 5 stranieri. În afara unui atacant camerunez, alți 4 sunt din țări ale fostului spațiu sovietic, Ucraina, Rusia, Republica Moldova și Kirghizstan.

Antrenorul Igor Kovalevich este din 2016 la conducerea echipei, după ce și-a început cariera în 2007, la Naftan, și mai apoi a condus selecționata U21 a Belarusului, timp de 3 ani.

De-a lungul timpului, CFR Cluj a mai întâlnit alte două formații din Belarus, Dinamo Minsk și Șahtior Soligorsk. Cu primii, "feroviarii" s-au duelat în sezonul 2014-2015 din preliminariile UEFA Europa League și au pierdut ambele jocuri, 1-0, respectiv 2-0.

În schimb, de Șahtior Soligorsk, CFR Cluj a trecut după 0-0 și 1-0, în stagiunea 2022-2023 din preliminariile UEFA Conference League.

Primul meci al dublei dintre CFR Cluj și Neman Grodno se va disputa pe 25 iulie în Gruia, în timp ce returul va avea loc pe 1 august.

Comenteaza